DERECİ ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

DERECİ ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

İçeride sporcular dışarıda dozerler çalışıyor. Kalıcı konutlar spor salonu çevre düzenlemesi işi salonun ihalesi ile birlikte yapılmayınca ikinci bir ihale ile çalışmalara başlandı. Ancak yine müteahhit haytası yüzünden kış aylarında bitmesi gereken düzenleme sarkınca şampiyonaları etkiledi.

Kalıcı konutlarda yapılan yüzme havuzu ve spor salonu bir süre önce hizmete girdi. Gençlik Spor Müdürlüğünün girişimleri ile bir çok Türkiye şampiyonası organizasyonu da bu salona alındı. Ancak salonun çevresinde bugünlerde dikkat çeken bir görüntü var. Çevre düzenlemesi nedeniyle tesisin çevresinde iş makineleri ve işçiler çalışıyor.

 

Bugün spor salonunda iki ayrı dalda müsabaka yapılırken dışarıda ise iş makinelerinin gürültüsü, salona giriş yollarının berbat durumda olması , çevrenin karışıklı dikkat çekti. Türkiye genelinden bir çok ilden sporcular müsabakalara katılırken, salonun dışında yaşanan bu karmaşa haliyle eleştirilere neden oldu. Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci eleştirileri cevapladı, salon ve yüzme havuzu ihalesi yapıldığı dönemde çevre düzenlemesi ihalesinin yapılmadığı ve müteahhidin zamanında bitirmemesi nedeniyle bu sıkıntının yaşandığını söyledi.

Dereci, ? Çevre düzenlemesi ve içerisinde otopark ile 3 açık spor alanı ihale edildi. Çalışmalar devam ediyor. Spor salonu ve yüzme havuzu ile birlikte niye yapılmadı diye eleştiriler geliyor. Ancak önceden yapılan bu ihalelerde çevre düzenlemesi olmadığı için biz hiçbir şekilde müdahil olamadık. Yapılan çalışmada bir tesis yapacak kadar ciddi ve külfetli bir iş. Yüzde 10 bunu halledebilir miyiz diye işin içine girdik ama yapamadık. Maliyet çok üstünde olduğu için yapamadık. Müteahhit bu işi zamanında bitiremedi. Normalde bitirmesi gerekiyordu. Yaklaşık 1 aydan fazla cezalı çalışma durumu var. Bizim müdahil olma şansımız olmuyor burada. Devlet olarak kaybımız yok ancak, kayıp olarak tesisimize gelen yollarımız çamurlu, sporcular gelirken ufak tefek sıkıntılar yaşıyor ama spor salonumuz ve yüzme havuzumuz çalışıyor. Burayı ihale ettik burayı kapatalım diye bir lüksümüz de yok. Hem faaliyetlerimiz olsun hem sporcularımız eğitime devam etsin diye ikisini birlikte götürmeye çalışıyoruz. Buraya Türkiye şampiyonaları alıyorduk, ihale sürecinden sonra Türkiye şampiyonası hiç almadım. Bu kötü görüntü görünmesin, kötü intiba bırakmasın diye. Bitmesi gereken işi bitiremedikleri için, ben verdikleri tarihte biter hesabı yaptığımızdan dolayı Türkiye şampiyonası, grupları yaparız dedik, olmayınca Türkiye Şampiyonalarını geri çevirelim lüksüne de sahip değiliz.Salonda bir sıkıntımız yok sporcular memnun ancak çevre koşulları da böyle olmasaydı çok daha iyi olurdu.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.