UĞUR LİSESİ?NDEN BU KEZ VELİLERE

UĞUR LİSESİ?NDEN BU KEZ VELİLERE

Düzce Özel Uğur Temel Lisesi, YGS öncesi öğrencilerin sınav kaygısını azaltmaya yönelik velilerin yapması gerekenler hakkında bir seminer düzenledi. Seminerde öğrencilerin başarısı için velilere büyük görev düştüğü vurgulanırken, hem sınav öncesi hem sınav günü ve sonrası için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Binlerce öğrencinin iyi bir üniversiteye girebilmek için heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart?ta yapılacak. Geçtiğimiz günlerde öğrencilerin sınav motivasyonuna katkıda bulunmak amacıyla Gri Koç?u getiren Düzce Özel Uğur Temel Lisesi, bu kez velilere yönelik bir seminer düzenledi.

 

?Sınava Hazırlanan Veli? başlıklı seminerde açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nazmi Kıran, çocuğunun arkasında duran anne babanın çocuğunun başarılı olacağını söylerken, velilerin öğrenciyi takip etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Uğur Okulları Rehberlik Birimi Koordinatörü Gülçin Deşiş, slaytlı bir sunum gerçekleştirerek, velilerin sınav öncesi ve sınav sonrası öğrenciye nasıl davranması gerektiğini anlattı. Deşiş, Sınav öncesinde öğrenciden aşırı beklentiye girilmemesi gerektiğini söylerken, öğrencinin başkalarıyla kıyaslanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Sınav stresi ile öğrencide yaşanacak davranış değişikliklerine de değinen, motivasyon anlamında velilere büyük görev düştüğünü söyleyen birim koordinatörü Gülçin Deşiş , sınava hazırlananın sadece öğrenci değil veliler de olduğunu belirtti. Sınavdan bir akşam önce ve sınav günü öğrencilerin yapması gerekenler hakkında da uyarılarda bulundu.

Düzce Uğur Lisesi Kurucusu Gökhan Sarıgül de yaptığı konuşmada okul veli ilişkisinin önemini vurguladı, velinin görevinin öğrenciyi sadece okula getirip götürmekle sınırlı olmadığını dile getirdi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.