MERTOL: BU MİLLETİN SAĞDUYUSU VAR

MERTOL: BU MİLLETİN SAĞDUYUSU VAR

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, hükümeti ve muhalefeti aklı selim olmaya davet etti, iktidarın hayırcıları hain ilan etmesini eleştirerek, iktidarın gösterdiği telaşın temelinde ? ya hayır çıkarsa ne olacak halimiz? düşüncesi olduğunu belirtti.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, referandum sürecinde kampanya yapmayarak endişelerini topluma anlatmaya çalıştıklarını söyledi. ? Hayır çıkarsa hükümet nereye gidecek? diyen Mertol, aynı düşüncede olmayanların hor görülmesini eleştirdi.

Mertol, ? Referandum öncesi milleti kutuplaştırmak, evet demeyenler Kandil?le beraberdir demek hiçbir hükümet erbabına yakışmaz. Kendileri gibi düşünmeyenleri hor görürlerse, yarın referandumda hayır çıkarsa ne yapacaklar, nereye gidecekle veya referandumdan evet çıkarsa toplumun geriye kalan kısmını hain ilan edip onları cezalandırmaya, onlardan kurtulmaya mı çalışacaklar. Böylesine hassas bir dönemde en tehlikeli şey kutuplaşmaktır. Birbirimizi terörist, hain, bölücü gibi yaftalarla suçlamaktır.? Dedi.

 

 

? 15 Temmuz?da şehit olanlar evetçi, karşılarına dikilenler hayırcıydı? söylemine de karşı çıkan Mertol, 15 Temmuzu, milletin bir kalkışmaya topyekun tavır sergilemesi olarak nitelendirdi.

Hükümeti ve muhalefeti aklı selime davet eden Mertol, Türkiye?de bir korku imparatorluğu olduğunu söyledi, ?memuru, işçiyi, esnafı meydanlara döküp zorla evet dedirtmeniz size hayır getirmeyecektir.? Dedi.

Mertol, ? Bu milletin sağduyusu vardır. Yarın, bu hükümeti hüsrana uğratırlar. Belki de bugün gösterdikleri telaşın temelinde bu var. Yarın hayır çıkarsa ne olacak halimiz diye? şeklinde konuştu.

Referandum sürecinde hükümetten toplumun tamamını kucaklayacak bir yumuşama beklediklerini söyleyen Mertol, asıl konuşulması gerekenin, işsizlik, terör, ekonomide tıkanmışlık olduğunu vurguladı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.