SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI KONUŞULDU

SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI KONUŞULDU

Diyetisyen Uzmanı Tuğba Özüak Türkcan, toplum olarak obezite ile ciddi mücadele edildiğini ve obezitenin gün geçtikçe artan bir hastalık olduğunu söyledi, sağlık beslenme konusunda tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgiler verdi.

 

Sağlık Rehberi programının bu hafta ki konuğu Özel Bolu Çağsu Hastanesi Diyetisyen Uzmanı Tuğba Özüak Türkcan idi. Türkcan sağlıklı beslenmenin yollarını ve diyet yaparken neler yapılması gerektiğini anlattı.

Toplum olarak çok ciddi şekilde obezite hastalığı ile mücadele edildiğini söyleyen Türkcan, gün geçtikçe obezitenin arttığını, bebeklik çağından itibaren bu sıkıntının başladığını belirtti ve daha çok ilkokul çocuklarında obezitenin görüldüğünü ifade etti.

İşin görsellikten çıkıp hastalık boyutuna geçtiğini söyleyen Türkcan, artık obezite dendiğinde akla şişman bir birey yerine hastalıkları olan bir bireyin geldiğini belirtti, birçok hastalığın temel nedeninin obezite olduğunu ifade etti.

Bu konuda annelere görev düştüğünü vurgulayan Türkcan, annelerin bilinçli olması gerektiğini söyledi ve çocuğun küçük yaşta beslenme uzmanı ile tanıştırılması gerektiğini belirtti.

Türkcan,? Burada önce aileleri bilgilendirmemiz lazım, yaşı küçük diye o yaşta diyet olmaz, o yaşta sağlıklı beslenme olmaz gibi ir yaklaşımdan ziyade daha o yaşta bir beslenme uzmanı ile tanıştırmamızda fayda var? dedi.

Meyve noktasında yazın kışa göre daha avantajlı olunduğunu söyleyen Türkcan, Meyve tüketiminde gün içerisinde porsiyon miktarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkcan, ? meyve diyorsak orada biraz dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü meyve eşittir şeker oranı demektir. Doğal şeker dediğimiz maddeler meyvede bulunuyor. Oda belirli oranın üstüne çıktığı zaman riskli bizim için. O yüzden meyve tüketiminde de dikkatli olmakta çok fayda var. Özellikle yazın dikkatli olalım diyoruz çünkü yaz meyveleri çok daha ilgi çekici ve cazibeli oluyor? dedi.

Ekmek tüketiminin önemli olduğunu söyleyen Türkcan, vücudun karbonhidrata da ihtiyacı olduğunu söyledi ancak doğru unla yapılmış ekmeğin tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Tükcan, ? beyaz undan yapılmış ekmekten bahsetmiyoruz, tam tahıllı ekmeklerden bahsediyoruz. Porsiyon miktarından bahsediyoruz. Ekmeği hayatından çıkartan bir kişi onun yerine patates ve benzeri ürünler tüketiyorsa ekmeği hayatından çıkartmasının hiçbir anlamı yok? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.