MESLEKİ YETERLİLİK PANELİ VERİLDİ

MESLEKİ YETERLİLİK PANELİ VERİLDİ

DESOB?da bugün,5544 sayılı kanun kapsamında mesleki Yeterlilik Kurumu ve Mesleki yeterlilik Belgelendirme Paneli düzenlendi. Panelde, artık ?ne iş olsa yaparım? devrinin bittiği, her işi ehlinin yapacağı anlatıldı.

Avrupa Birliği Uyum Yasaları kapsamında çıkarılan 5544 sayılı kanun kapsamında bazı meslek dallarında Türkiye?de çalışanlar için mesleki yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Konuralp OSGB işbirliğinde, İstanbul Mesleki Sınav Merkezi ve Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen uzmanların sunumu ile, bilgilendirme ve tanıtım paneli düzenlendi. Toplantıya, oda başkanları, yöneticiler ve üyeler katıldı.

 

 

Ankara Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanı Abdullah Özdemir, kurumun amacından söz etti, işveren ve çalışanların sorunları olduğunu söyleyerek bu sorunları sıraladı.

Mesleklere özgü iş sahalarında iş güvenliği olmaması nedeniyle bir çok iş kazası yaşandığına dikkat çeken Özdemir, iş sağlığı güvenliği için düzenlemeler yapıldığını, artık her işi yaparım devrinin bittiğini, herkesin ehli olduğu işi yapacağını belirtti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.