KEŞİR: YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

KEŞİR: YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Milletvekili Ayşe Keşir, ailelerin geride bıraktığı engelli bireylerle ilgili endişelerini ortadan kaldırmak amacıyla, onların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için korumalı işyerleri projesinin geliştirildiğini söyledi.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, yerel yönetimlerin engelliler adına ürettiği politikaların onların sosyal hayata karışması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti, engelli ailelerin sosyal hayata katıldıkça yeni imkanlar istediklerini belirterek örnek verdi. Engelli ailelerinin yaz okulu talebi olduğunu dile getirdi.

 

 

Keşir, ? Hem merkezi hükümetin hem yerel yönetimlerin bu anlamda sorumlulukları var. Sosyal politikalarda yaptığımız bir devrim. Bundan 15 sene önce evde bakım adı altında verdiğimiz maaşı hayal dahi edemezdik. Türkiye?nin imkanları ve refah düzeyi arttıkça bu sosyal devlet paylaşımlarına da yansıyor. Bu anlamda yerel yönetimlere de çok büyük görevler düşüyor. Biz yeni bir şehiriz. Komşularımız Osmanlı?dan beri şehir kültürü olan yerler. Bizim şehircilik tarihimiz çok yeni. O anlamda hem yerel yöneticilerimiz çok gayret ediyorlar.Yerel yönetimlerin ürettiği politikalarla engellilerin sosyal hayata karışımı açısından son derece önemli. Ailelerimizin yaz okulları için talepleri var. Önceden çocuklarını evden dışarı çıkartamazlardı. Şimdi eğitime ulaştıkça daha fazlasını istiyorlar ve hak ediyorlar.? Dedi.

Ailelerin, kendilerine bir şey olduğunda geride kalacak engelli çocukları için endişe duyduklarını söyleyen Keşir, engelli bireylerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için gündemde olan bir projeden söz etti. Engelli bireylerin iş sahibi olması için korumalı işyerlerinin artırılacağını bildirdi.

Keşir, ?Özellikle ağır engellilerin ailelerinin, bakım aylığının var oluşu geride kalan çocukları ile ilgili endişelerini büyük oranda azaltıyor. Asıl önemli olan engellileri kendi ayakları üzerinde durabilir hale getirebilmek, temel becerilerini kazanmalarını sağlamak, belki kendi becerilerinde bir iş imkanı sağlamak, o anlamda korumalı işyerleri, şu anda merkezi hükümetin gündeminde olan artırılmasını arzu ettiği uygulamalar.? Şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.