BAKAN ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

BAKAN ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Bakan Faruk Özlü, KOSGEB kredisini hak eden küçük işletmelere bankaların zorluk çıkardığına yönelik eleştirileri yanıtladı. Özlü, bankalarla görüşüldüğünü, yazı yazılarak teminat aranmasını istemediklerini bildirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son dönemlerde küçük ölçekli işletmelere verilen ancak bazı tepkiler alan KOSGEB kredileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bankaların kredi çıkan işletmelere zorluk çıkardığı bilgisinin kendilerine de ulaştığını söyleyen Bakan Özlü, bugüne kadar işletmelerden 199 bin kişinin bankalarla irtibata geçtiğini, 260 bin KOBİ?nin ise henüz irtibata geçemediğini belirtti. Yaklaşık 55 bin KOBİ?nin parasını aldığını ifade eden Özlü, bugüne kadar piyasa 1,5  milyona yakın para girişi olduğunu söyledi.

 

 

Özlü, ? 199 bin KOBİ?den 55 bini parasını aldı. Yaklaşık 115 bininde parası bankada hazır gidip almayı bekliyor. Kalan kısmı da işleme de. Bunu o kadar özenle takip ettik ki, KOSGEB yönetimi teyakkuz halinde, cumartesi Pazar çalışıyorlar. Yine bütün bankalarla görüşüldü, bankaların zorluk çıkarttığı yönünde bize bilgi geliyordu. Bankalarla da görüşüldü. En son bankalara yazdığımız yazı, teminat aramayın, kişi iyi bir esnafsa bir tane kefil getirsin parasını alsın diye. Şimdi ben şunu sormak istiyorum; bankalar nasıl para kazanıyor, bankalar para satarak para kazanıyor. Kazanacağı parayı biz veriyoruz. Sorun çıkanların sayısı sayı olarak çok az yüzde bir bile değil ama yüzde 99?unda ciddi bir problem yok ama yüzde birlik bir kısım var ki onların bile sorunlarına çözeceğiz, çözüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1,5  milyon piyasaya para girişi oldu? dedi.

Son iki aydır kullandırılan kredi miktarının 11 milyar olduğunu ifade eden bakan Özlü, kredilerle ilgili sıkıntı yaşayan vatandaşların önce KOSGEB müdürüne ya da kendilerine ulaşılabileceğini belirtti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.