GÜRCÜLER KÜLTÜRLERİNİ UNUTMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

GÜRCÜLER KÜLTÜRLERİNİ UNUTMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Düzce Gürcü Kültür Derneği yaptığı organizasyonlarla kültürlerini unutturmamak için çalışıyor. Her ay düzenlenen Gürcü mutfağında yemekler misafirlere tattırıldı.

Gürcü Kültür Derneği tarafından Gürcü mutfağını ve külktürünü tanıtmak üzere yapılan Gürcü Mutfağı günü dernek binasında yapıldı. Mutfak gününe katılan Gürcüler ve misafirler Gürcülerin mutfaklarına has yemekleri tadarak yemekler hakkında bilgiler aldılar. Yapılan etkinlik hakkında bilgiler veren Gürcü Kültür Derneği Başkanı Aydın Kubilay; kültürlerini ve yemeklerini unutturmamak ve yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Aydın KubilayGürcü kültürünü ve mutfağını tanıtmak üzere bir proje bu. 7. aya girdik. Her ayın 2. haftasında ve her toplantımızda Gürcü mutfağıyla ilgili bir veya birkaç çeşit yemek ile kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Hem yemeklerimizi tadıp tanıyoruz hem de konuklarımıza tanıtıyoruz. Kaybolan yemek kültürümüzün de bir güncellemesini yapmış oluyoruz. Buda kaybedilmeden kazanmaya çalıştığımız bir menü oluşturmamızı sağlıyor? dedi.

Aydın Kubilay Gürcü Kültür Derneğinin diğer çalışmları hakkında da bilgiler vererek; ?Gürcü çok sesli korosu ile ilgili bir çalışmamız var. Bununla ilgili olarak bir yıllık bir çalışmamız var. Çok sesli koro ile birlikte gürcü enstrümanlarıyla ilgili bir çalışmamız var. Onda  da bir yıla girmek üzereyiz. Bayağı bir yol katettik. Bu yapılanların dışında Gürcü Folklörünü Düzce?ye kazandırmaya çalışıyoruz. Bu konuda Kültür Koleji ile işbirliği yaptık. Diğer kurum ve kuruluşlardan da katılımcı ve salon konusunda destek bekliyoruz. Birde dil edebiyat bölümleriyle birlikte projelerimiz oluyor zaman zaman? diye konuştu.

 

   

 

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.