VATANDAŞ GÖRÜNTÜLEDİ

VATANDAŞ GÖRÜNTÜLEDİ

Belediye denetimli özel halk minibüslerinde şoförün engelli rampası ile imtihanı vatandaşın kamerasına takıldı. Bir engelli minibüse binmek isteyince şoförün çilesi başladı. Nedeni ise, açmak istediği engelli rampasının tahta çakılarak kapatılmasıydı.

Şehir içi ulaşımın sağlandığı belediye denetimli özel halk otobüslerinde şoförlerin özellikle engellilerle yaşadığı sorunlar zaman zaman gündeme geliyor. Kimi duyarlı şoförler aracına binecek olan engelliye canla başla yardım ederken kimilerinin ise duyarsız davranarak ilgilenmemesi tepkilere yol açıyor. Ancak insanlık yapacak şoförler ise bazen kendileri engellerle karşılaşabiliyor.

Tıpkı daha çok şehir merkezinden üniversiteye yolcu taşıyan halk minibüslerinde olduğu gibi.

Vatandaşın cep telefonu ile görüntülediği olayda, Engelli bir vatandaş minibüse binmek isteyince şoför hemen harekete geçerek engelli rampasını açmak istiyor. Ancak hangi akla hizmet böyle bir şey yapıldığı anlaşılamayan bir şekilde engelli rampasının önü tahtayla kapatılmış olunca şoför de tahtayı sökmek için epey bir çaba sarf ediyor.

İşte bu görüntüler de bazı insanların engellilerin hayatını zorlaştırmak için nasıl özel bir çaba harcadığını da gözler önüne seriyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.