HERKESİ MERAKLANDIRMIŞTI

HERKESİ MERAKLANDIRMIŞTI

Akçakoca?da şehrin üzeri pırıl pırılken denizin üzerinde görülen sis perdesinin sırrı çözüldü. 3 gündür görülen ve Vatandaşları meraklandıran denizin üzerindeki sis bulutunun, denizin ısınmaya başlaması ve buhara dönüşmesi nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Yaklaşık 3 gündür Düzce, Sakarya ve Zonguldak kesimlerinde görülen Deniz üzerinde ki sis bulutunun sırrı çözüldü. Havaların ısınması ile gün yüzüne çıkan ve her yıl nisan aylarında gerçekleşen sis olayının aslında buhar olduğu öğrenildi.

 Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ak Parti Akçakoca eski ilçe başkanı ve eski meclis üyesi İbrahim Bilgin, soğuk güneş ışıklarının denize sıcak vurması ile birlikte buhar çıktığı ve 3-4 gün boyunca denizin ısınması ile birlikte sis bulutu olarak görülen buharın merkeze girerek vadiler arasında kaybolduğunu dile getirdi.

Bilgin, ? Bu mevsimde hava hareketlerinden kaynaklanan bir doğa olayıdır. Yükseklerden gelen güneş ışıklarının dik gelmesiyle sıcaklık artarken, güneş ışıklarından etkilenen deniz suyunda buharlaşma meydana geliyor. Oluşan sis bulutları zaman zaman kıyılardan alçaklara girer ve vadiler boyu devam eder. Her yıl olur. Bunu nisan ayı içerisinde yaşarız. Bu yıl biraz geç kaldı. Mayısa kadar sürer.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.