VALİ STARTI VERDİ

VALİ STARTI VERDİ

Vali Zülkif Dağlı hafta sonu tatilinde Konuralp müzesini ziyaret etti. Müzede gördükleri karşısında ? ne kadar zengin durumda olduğumuzu görüyoruz? dedi, ancak bu zenginliklerin değerlendirilmediğini ve görmezden gelindiğini vurguladı. Vali Dağlı bugünden itibaren Konuralp?in layık olduğu yere gelmesi için startı verdiğini söyledi.

Mesai saatleri dışında hafta sonları da Düzce?nin çeşitli bölgelerini gezen Vali Zülkif Dağlı bu hafta sonunda da Konuralp Müzesini inceledi. 

Beraberinde Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile müzede tarihi eserleri tek tek inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Vali Dağlı, Konualp?teki bu tarihi zenginliği değerlendirmek için harekete geçeceğini söyledi.

Vali Dağlı, ? Konuralp mahallemizde önce tiyatromuzun bulunduğu yeri gezdik. Konuralp Gazi türbesine ziyaretimizi yaptık. Konuralp müzesine geldiğimizde gerçekten ne kadar zengin durumda olduğumuz ancak ters orantılı olarak da ne kadar değerlendiremediğimiz, görmezden geldiğimiz, bir kenara attığımızı ve bunu değerini bilmediğimizi hep birlikte görüyoruz. Burada çok büyük bir tarih ve değer yatıyor. Bizim görevimiz de bunları en kısa sürede açığa çıkartmak. Başta tiyatromuz olmak üzere, tüm çevredeki eserleri bir araya toplamak suretiyle yeni bir müze kazandırmak ve ilimizde olmazsa olmaz dediğimiz, turizmin baş aktörü diye nitelendirdiğimiz Konuralp?i layık olduğu yere getirmek. Bugünden itibaren adımlarımızı sıklaştıracağız. Daha organize olmak suretiyle bakanlığımıza projelerimizi sunmak ve takip etmek suretiyle, Sayın Bakanımızın da desteği ile bunları hızlandırmayı düşünüyoruz. Bugünden itibaren startını vermiş bulunuyoruz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.