BARAJ SU KAÇIRIYOR

BARAJ SU KAÇIRIYOR

Akçakoca?nın uzun yıllar boyunca kullanacağı temiz içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Akçakoca Barajında, su sızıntıları olduğu ortaya çıktı.

Akaçokoca?nın temiz su ihtiyacını karşılaması için yapımına başlanan  Sarıyayla Barajı?nın temeli Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 29 Ağustos 2013 tarihinde atılmıştı.

 

 

Düzce Akçakoca Sarıyayla Barajı ile Düzce ili Akçakoca ilçesine yılda 5,05 milyon m³ su temin edilerek ilçenin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak?

Temelden yüksekliği 66 metre, kare uzunluğu 148 metre olan barajın, Su tutma işleminin başlaması ile birlikte barajın ana gövdesinde ise su sızıntıları olduğu ortaya çıktı..bu arada barajın ana gövdesinin üzerinin de ki köprünün de oldukça fazla titresime maruz kaldığıda dikkatlerden kaçmıyor.

Bölgenin özelliklede yaz aylarında su sıkıntısı çeken Akçakoca?nın su konusundaki en büyük dayanağı olan barajın ana gövdesindeki su kaçırmalarına karşı ise çimento enjeksiyon çalışmalarının başladığını öğrenilirken bu arada vana odalarının yapımınında devam ettiği öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.