YAPILANMANIN MERKEZİ O KURUM

YAPILANMANIN MERKEZİ O KURUM

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında işadamlarının bulunduğu ve yapılanmanın çatısı olan  Eda Eğitim kurumlarını kullanan 58 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 2015 yılında aralarından 16 kişiye yurt dışı yasağı konulan 58 kişi hakkındaki Düzce?deki FETÖ yapılanmasının çatı iddianamesi hazırlanmıştı. 

 

 

 58 kişi arasında iş adamları Eyüp Ç., Muhammet Ç, ve İsmail Ç. Gibi isimlerin bulunduğu iddianamenin çatı grubunun Eda Eğitim kurumları olduğu, işadamlarının ortak olduğu ve para aktardığı kurumla ilgili iddianamenin Düzce?deki bütün yapılanmayı içerdiği öğrenildi.

58 kişinin kendi aralarında sürekli himmet adı altında para transferi yaptığı yer alan çok kapsamlı iddianamede finans sağlama ve mal kaçırma gibi iddiaları de yer alıyor.

İddianamede yer alan şahıslar  8 ila 17 yıl hapis cezası istemi ile yargılanacaklar. Dosyadaki 33 kişi  FETÖ?nün çağrısı ile Bank Asya?ya katılım hesabı açarken farklı hesaplarda yaklaşık 6 trilyon para yatırıldığı da öğrenildi. Eda Eğitim kurumunun çatı olduğu belirtilen iddianamede eğitim kurumunun para aktarımında kullanıldığı da belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma, finans sağlama ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından FETÖ/PDY şirket ve işadamlarıyla alakalı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin kabulünün yapıldığı, ve ilk duruşma tarihinin 31.10.2017 günü ve takip eden günlerde devam edeceği duyurulur" denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.