ŞARLI: DESTEĞİN KARŞILIĞINI VERDİK

ŞARLI: DESTEĞİN KARŞILIĞINI VERDİK

TESKOMB Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı, siyasi erkin desteği olmadan kredi kooperatiflerinin esnafa yardımcı olamayacağını söyledi, ? esnafımızın durumunun dört dörtlük olduğunu söyleyemeyiz? derken, hükümetin desteğinin karşılığını esnafların borcunu zamanında ödeyerek verdiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği TESKOMB Genel Başkanvekili Bahri Şarlı bugün Düzce?ye geldi.

DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve oda başkanları tarafından ağırlanan Şarlı düzenlediği basın toplantısında, ?Esnaflar bu ülkenin emel direğidir? derken, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin de düşük faizli kredilerle esnafın ayakta kalmasını sağladığını vurguladı.

Şarlı, ? Esnaf kefalet Kooperatiflerimiz gerçekten çok önemli görev üstlenmiş durumda. Eğer kooperatiflerimiz olmasaydı bugün pek çok esnafımız ve sanatkarımız kepenklerini kapatmış olurdu. Bizim verdiğimiz desteklerle esnaflarımız işyerlerini geliştirmekte, ayakta kalmaya çalışmaktadır.? Dedi.

Kredi kooperatiflerinin siyasi erkin desteği olmadan bir şey yapamayacağının altını çizen Şarlı, esnafın bugünkü durumunun dört dörtlük olduğunun söylenmeyeceğini belirtti, hükümetten alınan desteklerin karşılığını borç ödeme ahlakına uyan esnafların zamanında ödemelerini yaparak verdiğini dile getirdi.

Şarlı, ? Gördüğümüz tablo şu ki merkez birliği olarak, arkadaşlarımız kooperatifler olarak ne kadar gayretli olursak olalım, siyasi erkin bize desteği olmazsa bizim hiçbir şey yapmamız mümkün değil. 1952 yılında kurulan tüm kooperatiflerimizin 2002 sonunda kullandığı kredi miktarı 120 milyondu. Bu 50 senelik zaman içerisinde olan bir rakam. Son 14 yıla baktığımızda 120 milyonun 20 milyarı aştığını  görüyoruz. Bu bizim kesime hükümetimizin desteği. Sadece kullanılan kredilerdeki artışla ilgili değil, faiz oranı da çok yüksekti. Hükümetimizin bize yapılan destekler karşılıksız kalmamış aldığımız kredileri tahsil ederek görevimizi yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada en çok alkışlanması gereken kesim esnaf ve sanatkarın kendisidir. Esnaf ve sanatkarın işlerinin dört dörtlük olduğunu söylememiz mümkün değil. Büyük bir 15 Temmuz travması yaşadı bu ülke. Bırakın küçük esnafı büyük sanayiciler bile bu travmadan çok çok olumsuz etkilendi. Bütün bunlara rağmen borç ödeme ahlakı olan esnaflarımız bizleri hükümete karşı mahçup etmemiştir.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.