Akçakoca'yı fotoğrafladılar

Akçakoca'yı fotoğrafladılar

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) ile Akçakoca Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Doğada Görüntü Avcılığı yarışması kapsamında amatör ve profesyonel fotoğrafçılar ilçe genelinde fotoğraf çekti

Yunanistan, Filistin, Güney Kıbrıs, Ürdün, KKTC, Cezayir, İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri?den gelen fotoğrafçılar, Akçakoca?nın doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını fotoğrafladı.

İlçe merkezi, Akçakoca Limanı ve köylerde bulunan şelale, kanyon ile camileri fotoğraflayan yarışmacılar Karadeniz?in en güzel karelerini yakalamak ve dereceye girmek için yarışıyor.

Dernek olarak 21 yıldır yaptıkları yarışmayı farklı bölge ve illerde gerçekleştirdiklerini belirten Doğa Araştırmaları ve Kurtarma Derneği Düzenleme Kurulu Başkanı Funda Gönendik, şu görüşlere yer verdi. "Uluslararası nitelikte olan yarışmamıza 11 farklı ülke ve Anadolu'nun değişik bölgelerinden katılan bir çok fotoğrafsever ile birlikte Akçakoca'yı, sabahıyla gecesiyle, doğasıyla yaşamıyla, tarihi ve tüm güzellikleri ile belgeleyeceğiz. Binlerce kare fotoğrafla belgeleme çalışması yapacağız" diye ifade etti.

Yarışmanın en önemli bölümünün Dogay Çocuk olduğunu ifade eden Gönendik, şunları kaydettİ "Yarışmamızın bir kategorisinde de çocuklarımız bulunuyor. Burada çocuklarımızı yarıştırmak değil, onlara fotoğrafı öğretmektir. Onlar da bölgeyi fotoğraflıyorlar. Çocuk Dogay bölümünü dernek olarak sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Çocuklarımızın çektiği fotoğrafların en iyi bir tanesini ödül töreninde mutlaka göstereceğiz, hem de onları sahnede alkışlayacağız. Hem onların farkındalıklarını artırmak, hem de onurlandırmak adına bu programı yapıyoruz. Bu bizim için çok keyifli."
"Karadeniz bize tüm güzelliklerini sundu"
Başkan Gönendik, Karadeniz'in harika bir memleket olduğunu vurgulayarak, "Karadeniz, doğasıyla, fırtınasıyla, fındık ağaçlarının yeşilliği ve balıkçılığı ile fotoğraf karelerine çok güzel yansıyacak. Karadeniz bize tüm güzelliklerini sundu. Seçici kurul olarak Karadeniz'in fotoğraflarını merakla bekliyoruz." diye vurguladı.

Yarışma sonucunda seçici kurul tarafından dereceye giren fotoğraflara Genel Doğa, Manzara, Makro Doğa, Yerel Yaşam ve Kuşlar kategorilerinde altın, gümüş ve bronz madalya verilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.