PROJE KAMUOYUNA TANITILDI

PROJE KAMUOYUNA TANITILDI

Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan ?Düzce Kent Müzesi? projesine ilişkin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. ?Sandıklarınızı Açın, Kent Müzesi Kuruluyor? sloganı ile hazırlanan toplantıda projenin detayları ve kent müzesinin işleyişi hakkında bilgiler aktarıldı.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri katıldı.

 İlk olarak kent müzesi projesi slayt gösterimi şeklinde sunuldu.

Kent Müzesinin  içeriği hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet  Keleş ?belediye başkanlığım sürecinde 3 yıl içinde yalnızca kültür sanat etkinliklerimizle alakalı 5 binden fazla haber ve materyaller elde ettik. Düzce Belediyesi olarak şehir tarihimize, kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi de bu şehre katkı sağlamış Abhazından Çerkesine, Gürcüsünden Lazına göçmenine kadar tüm hemşerilerimizin sandıklarını açmalarını sağlayacağız. Bilinmeyeni bilinir hale getireceğiz. Biliyorsunuz bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Düzce Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu ile toplam bin 500 sayfa ile araştırma ve makaleleri bir araya topladık, kitap haline getirdik. Şimdi yaşanmışlıkları olan eşyalar, eserler tüm vatandaşlarımıza sunulacak. Düzce?nin tarihini okumakla kalmayacak, yaşamaya başlayacağız? ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Düzce Araştırmaları Merkezi (DAMER) Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu toplantıya katılan basın mensupları ve davetlilere Düzce?de kurulması planlanan kent müzesinin içeriği hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Oğuzoğlu müzenin inşaatı yapılırken,  iç malzemeleri için de araştırma gruplarının araştırma yaptığını söyledi, özellikle çocukların eğitimi için kent müzelerinin önemine dikkat çekti.

Kent müzesinde halkın geleneklerini örflerini bulması gerektiğini söyleyen Oğuzoğlu, tarihi ve bilimsel metinler de olması gerektiğini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.