KIRIM TÜRKLERİ TEPREŞ ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

 KIRIM TÜRKLERİ TEPREŞ ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

 Şenlikte bir konuşma yapan eski Bekirpaşa Belediye Başkanlarından Abdullah Göktürk "Biz büyük bir kültürün çocuklarıyız, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Kırım Derneği ile Kırım'a sünnet ve düğün merasimleri için gittiklerini, yapılan bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırım Derneğinin her zaman yanında olduğunu belirtti.
Bu yılki mahsulün bereketli geçmesi ile ilgili Protokol üyeleri Kalagay Tıgırtması yapılarak Tepreşi başlatmış oldular. Dernek Başkanı İbrahim Aracı programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımlarından dolayı gelenlere teşekkür etti.
Gün boyu devam eden programda halat çekme, yoğurt yeme, yumurta taşıma, Kırım Tatar Aşı yarışması ve Kırım Kuşak Güreşleri ile devam edildi.
Kırım'dan gelen halk oyunları ekibi bir birinden güzel oyunlar sergilediler, Uçansu Müzik Grubu Arsen Osmanov ve arkadaşları alanda bulunanları coşturdu. Günün sonunda sahne alan sanatçı Soner Olgun çok beğenildi.
Düzce Kırım Türkleri Dernek Başkanı Osman Kesen ve Dernek Üyeleri Tepreş'e katıldılar. Yapılan yarışmalardan Tatar Aşı Yarışmasında katılım oldukça yoğun oldu, aynı puanı alan Düzce'den Nurhan Uluer ve Mülife Kesen birinci oldular.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.