ŞEHİR SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

ŞEHİR SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Ramazan ayının ilk gününde iftar vakti Düzce?nin sokakları adeta bomboş kaldı. Öyle ki sadece sokaklar değil trafiğe kapalı alışveriş alanlarında da sessizlik hakimdi.

Ramazan ayının ilk günü Düzce?de günlük yaşam sessizleşti. Normal dönemde hafta sonları bile uzun araç kuyruklarının oluştuğu, otomobillerin milim milim ilerlediği şehir merkezi iftar öncesi hayalet şehre döndü.

D-100 karayolunda dahi dün tek tük araç geçişleri dikkat çekerken, Ramazan?ın ilk gününün tatile rast gelmesi dolayısıyla oruç tutan çoğu kişi gününü evde geçirmeyi tercih etti.

İnsan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu, İstanbul caddesi, Anıtpark, Gaziantep caddesi ve spor sokak tenha kaldı, adeta sessizliğe gömüldü.

Düzce?nin boş hali, alışık olmadığımız görüntüleri ortaya çıkarırken, ramazan Cadde ve sokakları hayalet şehre çevirdi. Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi sebebiyle özellikle kapalı alanları tercih eden veya evlerinden geç çıkmaya çalışan vatandaşlar sebebiyle cadde ve sokaklardaki sessizlik dikkat çekti.

Şehrin en işlek yerlerinde yaşanan durgunluk Ramazanın etkisini açıkça gözler önüne serdi. Ramazan ayının başlaması ile birlikte oruç tutmaya başlayan vatandaşlar her zamanki iş temposunu Ramazan ayına göre ayarlayınca sokaklarda boş kaldı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.