HASTALIK HIZLA YAYILIYOR

HASTALIK HIZLA YAYILIYOR

Akçakoca bölgesindeki fındık ağaçlarında gözlenen külleme hastalığı, üreticiyi tedirgin etmeye başladı.

Akçakoca?ya bağlı Arabacı köyü mevkisinde hemen hemen bütün fındık bahçelerinde görülen külleme hastalığına karşı üreticiler kendi imkanlarıyla ilaçlama yöntemiyle mücadele etseler de, hastalığın giderek yaygınlaşması üreticiyi tedirgin ediyor.

Akçakoca Çalışan Gazeteciler Başkanı Ziya Denizgez?in kendisine ait fındık bahçesinden paylaştığı fotoğraflar, külleme hastalığıyla ilgili mücadelenin hiç de şakaya alınacak bir hali olmadığını gösteriyor. Kendi imkanlarıyla bahçesinde ilaçlama yapan Denizgez, devletin hastalıkla mücadelede seferberlik başlatmasını istiyor.

 

HASTALIĞIN VERDİĞİ ZARAR ÇOK BÜYÜK

Akçakoca ekonomisinin can suyunu fındık oluşturuyor. Ancak geçim kaynağı fındık olan üretici son zamanlarda fındık fiyatlarının düşük olması nedeniyle zor günler geçirirken, şimdi de fındık ağaçlarında meydana gelen külleme hastalığıyla yeni sezon öncesi tedirginlik yaşıyor.

DEVLET RADİKAL TEDBİRLER ALMALI

Fındık kalitesi ile rekolteyi çok olumsuz etkileyen külleme hastalığı nedeniyle tedirgin olan üretici, ?2 -  3 yıldan beri bölgemizde bu hastalığa rastlıyoruz. Bununla ilgili yetkililerden hastalıkla mücadelede daha etkin olmasını istiyoruz. Zaten fındık fiyatları masraflarımızı karşılamaya yetmiyor. Bir de bu hastalık yüzünden ekonomik kaybımızın olmasını istemiyoruz. Yetkililerden üreticinin yanında olmalarını ve bizlere destek vermelerini bekliyoruz? dediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.