Sazan Yavruları Göletlere Bırakıldı

Sazan Yavruları Göletlere Bırakıldı

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Necdet Çiçek, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü V. Hakan Eryıldırım, Kaynaşlı İlçe Müdürü Özgür Kibar ve Su Ürünleri Mühendislerinden oluşan heyet,  2017 yılı balıklandırma faaliyeti çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsünde üretilerek Düzce'ye getirilen sazan balığı yavrularını 05.07.2017 tarihinde Düzcedeki  göletlere bıraktılar.

 Düzcedeki göletlerden Topuk yayla göletine 9.000, Kurugöl'e 9.500, Çamlıpınar göletine 9.500  ve Torkul göletine 9.500  olmak üzere toplam 37.500 adet sazan balığı yavrusu bırakılmıştır.

Balıklandırma çalışmaları ile göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl eko sisteminin canlı tutulması, turizme yönelik sportif amaçlı balık avcılığı ve yöre halkının gölden istifade etmesinin amaçlandığını, su ürünleri avcılığı yapan kişilerin, sazan balığı için geçerli olan 15 Mart ? 15 Haziran arasındaki zaman avlanma yasaklarına uymalarını ve 40 cm altındaki sazan balıklarının tutulmaması ve ayrıca balıkların yılda en az bir kez üremelerine imkan tanınması gerekmektedir.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.