429 DENETİM YAPILDI

429 DENETİM YAPILDI

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2017 yılı Haziran ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı. Haziran ayı içerisinde il genelinde toplam 429 adet denetim yapıldı, 6 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 48 bin 164 TL idari para cezası uygulandı.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü haziran ayı faaliyetlerini açıkladı. Faaliyetler arasında Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele başlarken, zararlının 1.döl zararına karşı ilaç dağıtımı yapıldı. Fındıkta külleme hastalığı ile mücadele kapsamında, tüm ilçelerde 133 üreticiye bilgilendirme yapılarak, 344 liflet dağıtıldı. İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 48 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmedi.

 

 

Haziran ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 416, yem satışı yapan işyerlerinde 13 olmak üzere toplam 429 adet denetim yapıldı. Denetimlerde 6 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 48 bin 164 TL idari para cezası uygulandı.

Alo Gıda 174 hattına gelen 12 şikâyet incelenirken, şikayetlerden biri olumsuz, diğerleri olumlu sonuçlandı Ayrıca gıda mevzuatına aykırılık nedeniyle; 6 gıda işletmesine 48 bin 164 TL idari para cezası uygulandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.