KÖPRÜBAŞI ÖMER EFENDİ?YE DEĞER KATACAK

KÖPRÜBAŞI ÖMER EFENDİ?YE DEĞER KATACAK

Köprübaşı Ömer Efendi Köyüne ait okul binası ve köy tüzel kişiliğine ait arazilerin Düzce Üniversitesine tahsisi çalışmalarının son aşamasına gelindi.

Vali Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yard.  Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Belediye Başkan Yrd. Murat Caymaz, Üniversite Akademisyenleri ve köy sakinleri, Köprübaşı Ömer Efendi  Adige(Çerkez) Kültür Derneğinde bir araya geldi.

Toplantıda Köprübaşı Ömer Efendi Köyü kuruluş tarihi ve Çerkez Kültürü hakkında Düzce Üniversitesi Akademisyenleri tarafından bir sunum gerçekleştirildi.  Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ve Üniversite Akademisyenleri Köprübaşı Ömer Efendi Köyünde faaliyete geçirilmesi planlanan Ziraat Fakültesi Uygulama Merkezinin Köye, köy halkına ve Düzce üniversitesine katacağı değerlere ilişkin konuşmalar yaptılar.

Vali Zülkif Dağlı, Planlanan girişimin özellikle köylüler için son derece faydalı olacağına değindi. 

Vali Dağlı,  ? Baktığımız zaman bu çalışma iki taraf içinde çok güzel olacak. Rektör Hocamızdan, İlhan Hocamızdan, Faruk hocamızdan, İdris Hocamızdan bu öneri geldiği zaman bunun kesinlikle kaçırılmaması gereken, hatta geç kalınmış bir girişim olduğunu düşünüyorum. Ziraat Fakültemiz 4 yıllık ama kuruluşundan itibaren düşünülmüş olsaydı, burada kurulabilirdi. Tabi hiç bir şey imkansız değil. Neresinden başlarsak yine kardır bizim için. Burada ki bu girişimin Üniversitemiz için de özellikle köyümüz ve köylülerimiz için son derece faydalı olacağı zaten açıktır. Bu manada güzel bir girişim olacaktır. Biz on sene sonra köyümüzle ilgili ve Ziraat Fakültemizle ilgili neyi hayal ediyoruz bunu değerlendirmeliyiz. Faruk Hocam köyümüzün tarihini çok güzel bir şekilde anlattı bende bir kez daha bilgilenmiş oldum. Köy halkı olarak 1860 yıllarından  beri bu topraklardasınız. Mutlaka asıl olan insanın ata yurdunda yaşaması olmakla birlikte  iyi ki de gelmişsiniz demek istiyorum. Bende böyle kültürel çeşitliliği fazla olan kültür seviyesinin yüksek olduğu bir ilde çalışmaktan da gerçekten mutluyum.  Bu girişimimizin köyümüze, köy halkımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. ? İfadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.