17 AĞUSTOS FELAKETİNİN 18. YILI

17 AĞUSTOS FELAKETİNİN 18. YILI

Düzce?de de 270 kişinin ölümüne yol açan Marmara depreminin 18. yılında sokaktaki vatandaşa büyük felaketi unutup unutmadıklarını sorduk. Vatandaşın ağzından sözleşmiş gibi aynı cümleler döküldü. Depremin izlerinin  hala silinmediğini söyleyen vatandaşlar, yaşanan acıların unutularak yine geçmişte yapılan hataların tekrarlandığı görüşünü savundular.

 

 

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak tarihe geçen Marmara depreminin 18. yılında Düzceliler bu felaketi unuttu mu. Bu soruyu o acıyı ve korkuyu en yakından yaşayan Düzcelilere sorduk.

Mikrofon uzattığımız vatandaşların bir çoğu aynı görüşü savundu. ?İzleri hala kaldı maalesef,  sadece bugünlerde hatırlanıyor,unutuldu gitti? diyen vatandaşlar, aynı hataların tekrarlandığını, önlem alınmadığını söylerken, yine katlar yükselmeye başladı, unutuyoruz, yine eskiye dönmeye başladık.? Şeklinde konuştular.

Bir vatandaş, ? Depremi yaşayan biziz şimdi keyfini çıkaran yabancılar? diyerek başta Suriyeli mülteciler olmak üzere yabancılara sağlanan olanaklardan kendilerinin yeteri kadar yararlanmadığını söylerken, vatandaşların hepsi  aynı acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Deprem gerçeğini unutmadan yapılanma olması gerektiğini, her yıl sözler verildiğini ancak sözde kaldığını dile getirdiler. Bir vatandaş ilginç bir noktaya değindi, depremden elimizde kalan tek yerin 18 Temmuz stadı olduğunu söyleyerek hatıra olarak kalmasını, şehir dışına taşınmamasını istedi, ?İnsanlar güvencede değil hala sakat binalarda oturuyor? diyen vatandaşların söylediklerine bakıldığında, 18 yıl geçmesine rağmen hala korku ve tedirginlik olduğu gözlenirken vatandaşın en çok eleştirdiği konu ise yapılaşmaydı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.