ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN DEĞİL AMA..

ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN DEĞİL AMA..

Karadeniz bölgesinde ve Düzce?de son günlerde gündemin en önemli konusu fındık fiyatları. Devletin 10 lira verdiği fındığın fiyatı düşük randımanlı olması sebebiyle aşağı çekiliyor. Hem üretici hem de düşük randıman nedeniyle Fındığı 8 liradan alan tüccarlar ne yapacağını şaşırmış durumda.

 

 

2017 sezonunda fındık çok ancak randıman yok. TMO 50 randımanlı Giresun tombul fındığına 10 lira fiyat verirken, fiyatı ucuz bulan ve fındığını tüccara veren vatandaşların karşılaştığı fiyat ise 8 lira civarında. Tüccarlara göre, külleme, aşırı sıcaklar, yağmurlar ve erken toplama gibi nedenlerle fındığın gelişememesi,  randımanın 48 ve 47?ye düşmesi. Hal böyle olunca tüccarlar da kalitesiz fındığı fiyat yükseltemiyor.

Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı ve Çengel Fındığın sahibi Yaşar Çengel, mahsulün bol ancak randıman olmadığını söylerken, fındığın içinin boş olmasının nedenlerini saydı, 8,5-9 Lira arası fiyatla fındık aldıklarını, ancak bu fiyatlardan kimsenin olmadığını belirtti. Çiftçinin mağdur olduğunu söyleyen Çengel, durumun yeni baştan değerlendirilmesini istedi.

Fındık ticareti yapan Fikret Ballı da ilk toplanan fındıkların randımanının düşük olduğunu söylerken, 7,50-8,50 lira arası fındığı aldıklarını ifade etti.

Ayhan Özcan ise bir uyarıda bulundu, vatandaşın fındığını kurutup tartarak satmasını istedi, o ada randıman düşüklüğünden dert yandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.