FABRİKA ÖNÜNDE GERGİN BEKLEYİŞ

FABRİKA ÖNÜNDE GERGİN BEKLEYİŞ

D-655 karayolu üzerinde faaliyet gösteren fabrikada gerginlik devam ediyor. Geçtiğimiz günler toplu işçi çıkan fabrikada bugün gece vardiyasının dışarı çıkartılmaması, servislerin gönderilmeyerek çoğu kendi imkanları ile gelen sabah vardiyasının fabrikaya alınmaması işçilerin eylem yapmasına yol açtı.

 

 

Düzce?de otomobillere fitil üretimi yapan fabrikada işveren ile işçiler arasındaki sorunlar bitmek bilmiyor. Bu sabah 8- 4 vardiyası için fabrikaya gelen işçiler içeri alınmazken, fabrika önünde bekleyen işçiler işverene tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde toplu işten çıkarmalar yaşanan fabrika işçileri çalışma koşullarının iyi olmadığını dile getirdiler.

Fabrika işçisi Engin Sidoğlu, ?22 yıl çalıştım, bayramdan önce bir mesajla iş akdim feshedildi. Cenaze nedeniyle 14,5 izin aldığımdan dolayı nereye kadar giderse, işe iademizi talep ediyoruz. Bize verilen iş garantisi sözünün tutulması.? Derken,  

9 yıllık işçi Özgür Çatana, ?Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında elimizden gelen desteği verdik. Arkadaşlarımız işinden olmasın. Herkes emeğinin karşılığını alsın diye. Biz Düzce?nin insanıyız, kazandığımız parayı Düzce?de harcıyoruz. Biz işverenden fedakarlık beklemiyoruz. Maliyetleri yükseldi, yaşlandıkları için rapor alıyorlar diye insanların iş akitlerini feshediyorlar. Bu insani değil. 6 ay içerisinde 250 kişinin iş akdini feshettiler. Bizi içeri almadılar, kapıları kapattılar.? Şeklinde konuştu, fabrikada çalışma koşullarının iyi olmadığını kimseye anlamadıklarını, bazı siyasi ve yöneticilerin kendilerini adam yerine koyarak dinlemeye bile tenezzül etmediklerini dile getirdi.

15 yıldır fabrikada çalışan Emre İslamoğlu ise , 2 senedir toplu bir kıyım olduğunu söylerken, ?Toplu sözleşmeye toplu işçi çıkartılmayacak diye madde konulmuş, sen işçi çıkartıyorsun. Bu sabah itibariyle 8-4 vardiyası fabrikaya alınmadı. 12-8 vardiyası arkadaşlarımız da dışarı çıkartılmadı. İş maliyetlerinden dolayı küçülmeye gitti. Biz emeklerimizin karşılığını bu şekilde alıyoruz.? Dedi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.