YASTIK ALTI EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

YASTIK ALTI EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Yastık altı? olarak tabir edilen, vatandaşın yatırım amaçlı satın aldığı altınlara ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu miktarın 300 milyar Türk Lirası değerinde olduğunu ve bu miktarın Türk ekonomisine kazandırılması yönünde çalışmaların başlayacağını ifade etti.

 

TAHVİL ALINABİLECEK

Tahvil satışları konusunda başlayacak olan çalışmalara İstanbul?dan başlanacağını belirten Şimşek, diğer tüm şehirlere de sırasıyla ihraç hakkı gerçekleştirileceğini söyledi. Bu kapsamda altın tahvilleri ile altınları takas etmek isteyen vatandaşların, hükümet tarafından yapılan açıklama sonrasında ellerindeki altınları Ziraat Bankası?na götürdükten sonra karşılık olarak tahvil alabilecekleri belirtildi.



YATIRIM ARAÇLARI ARTIRILACAK

 

Ekonomik anlamda büyümenin sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Şimşek, bunların haricinde alternatif yatırım araçlarının da sayısının artırılması ile piyasalar üzerinde olumlu geridönüşlerin mümkün olabileceğini belirtti. Sözkonusu altın tahvillerine ilginin yüksek olacağını bekleyen uzmanlar, eğer öngörülen ölçüde bir talep olursa ekonomiye büyük bir katkı sağlayarak tasarruf konusunda büyük bir adım atmış olacaklarını belirtti.
 

KAYNAK https://www.ekonomihaber.com/altin/yastik-alti-altinlar-ekonomiye-kazandirilacak-h2402.html


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.