Okula 5 kez sabah kaç kalan öğrenci...

Okula 5 kez sabah kaç kalan öğrenci...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gerçekleştirilen düzenlemeyle, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmemesi için ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış kabul edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 16 Eylül 2017 tarihli ve 30182 sayılı resmî gazetede yapılan düzenlemelerle değiştirilmesinden sonra lisedeki devamsızlıkla ilgili yenilikler de ortaya çıktı. 5 gün geç gelen öğrenci 1 gün yok yazılırken 30 gün aşılınca öğrenci başarısız sayılacak.

Lise yönetmeliğindeki değişiklikle, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek amacıyla da değişiklik yapılması gerektiği belirtildi. Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlandırılmasına karar verildi. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak.

5 sefer geç kalmanın dışındaki devam eden geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılmaya devam edeceği MEB tarafından vurgulandı. Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenecek.

Lisede 30 gün devamsızlık başarısızlık olarak sayılacak!

Lisede özürsüz olarak 10 gün yok yazılınca sınıfta kalınıyor. Yapılan değişiklikle toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hallerde bir sınav eksiğiyle verilebileceği belirtildi.

Sağlık sebebiyle devamsızlık süresi 60 güne kadar çıkabilecek!

Fakat, üniversite, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olanlar ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla, toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanacak.

Devamsızlıktan kalan öğrenciler derslere devam edemezken bir sonraki eğitim öğretim yılında derslere devam edebilecek. Öğrenim hakkı bulunmayan öğrencilerin de ilişikleri kesilerek AÖL?ye, MAÖL?ye veya Açık İmam Hatip lisesi veya MEM?lere gönderilebilecekleri belirtildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.