ŞİŞMAN: BU YIL DA BİR ÇOK SORUNLA BAŞLADIK

ŞİŞMAN: BU YIL DA BİR ÇOK SORUNLA BAŞLADIK

Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim çalışanları ve okulların eğitim öğretime birçok sorunla başladığını söyledi, müfredat, eğitimde liyakat ve TEOG?un kaldırılması gibi konulara değindi. Şişman TEOG?un kaldırılmasıyla birlikte gelecek yeni sistem için ? Yeni sistemin adı Mülakatla Torpilli Öğrenci Seçme Sınavı (MTÖSS) mı olacaktır?? ifadelerini kullandı. 

 

 

Müfredat değişikliği ile ilgili olarak ?ders kitaplarında yer alan Cumhuriyet kazanımları ve Atatürkçülük konuları mı rahatsız etmiştir?? diyen Şişman, son karikatür krizinin de ders kitaplarının içeriğini bir kez daha tartışmalı hale getirdiğini belirti.  

Şişman, ? Siz hangi müfredatı getirirseniz getirin öğretmen yetiştirme, öğretmeni donanımlı hale getirme konusunda bir verim sağlayamıyorsanız, hiçbir müfredatla başarıyı yakalayamazsınız.? Dedi.

TEOG?la birlikte, son 15 yılda 6 Bakan ile 4 kez farklı isimlerde sistem değişikliği yaşandığını vurgulayan Şişman, ? Eğitimdeki başarısızlıkları sisteme bağlamak, insanları kandırmak ve topu taca atmaktan başka bir şey değildir. Yeni sistemin adı Mülakatla Torpilli Öğrenci Seçme Sınavı (MTÖSS) mı olacaktır?? ifadelerini kullandı.  

Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi İsmail Şişman, Mülakatın  kamuda her alanda ortadan kaldırılması gerektiğini savunarak,  Mülakat kadar sakat, sistemi deforme eden, ahlakı ayaklar altına alan, hak yiyen bir yöntem daha yoktur. Yönetici, öğretmen, şube müdürü, memur atamalarının sendikal tercihler, dernek v.b. kuruluşlara üyelikler değerlendirilerek yapılması eğitimi bilimsellikten uzaklaştırmaktadır.? Dedi.

Öğretmen Performans Değerlendirmenin Suiistimale çok açık olan bu uygulama olduğunu kaydederek, ?benim öğretmenim, benim memurum? anlayışını hâkim kılacağını söyleyen Şişman, yandaş olan, torpil bulan, biat eden, sırtı sıvazlanan kişiler performans değerlendirmesinden yüksek puanlar alırken, tüm bunları kabul etmeyenlerin adeta cezalandırılacağını belirtti.

Şişman, Öğretmenlerin kariyer basamaklarının da yıllardır yılan hikâyesine döndüğünü, kariyer basamaklarının kıdeme göre belirlenmesini talep ettiklerini kaydederken, her yıl eğitim-öğretim yılı başında verilen Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan eğitim çalışanlarının özlük ve tayinlerle ilgili sorunlarının çözülmesini istedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.