AKÇAKOCA KENT KONSEYİ TÜM KESİMLERİN GÖRÜŞLERİNİ ALIYOR

AKÇAKOCA KENT KONSEYİ TÜM KESİMLERİN GÖRÜŞLERİNİ ALIYOR

 Olağan kongresini yaparak yeni başkan ve yönetimini oluşturan Akçakoca Kent Konseyi kurumsallaşma çalışmalarını sürdürürken hazırladıkları çalışma programının son şeklini alması için tüm toplum kesimlerinin görüşlerini almak için toplantılar düzenliyor.

Bu kapsamda Akçakoca basın mensupları ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Okutan, Ayfer Yılmaz, Lütfü Özcan ve Ahmet Koçak katıldılar.
Başkan Yaman, konsey olarak bir süredir toplumun tüm kesimleri ile görüşmelerde bulunduklarını belirterek "Sizler toplumun aynasısınız. Toplumla çok yakın iletişim kuranlarsınız. Bu nedenle görüş ve önerilerinizi paylaşmak istedik. Bir sohbet havasında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunmayı amaçladık. Benzeri toplantıları her kesimle ve tüm STK'larla yapacağız. Bu görüşmelerin ışığında çalışma programımıza son şeklini vereceğiz" dedi.
Yaman, yeni yapılanma içersinde çalışma guruplarında bir revizyon yapılmasını kararlaştırdıklarını çalışmalara katkı vermeyen isimlerin ve aktif olmayan çalışma guruplarının yeniden yapılandırılacağını vurgulayarak "Öncelikli ve en önemli sorunlarımızı olarak İşletme Fakültesi, Balıkçı Barınağı ve Fiziki sorunlarımızın çözümü ve kurumsallaşma çalışmalarımız olarak belirledik. İşletme Fakültesi binasının inşası konusunda Dış işleri eski bakanımız Yaşar Yakış, Milletvekilimiz Osman Çakır, Rektörümüz Funda Şerifoğlu, Başkanımız Fikret Albayrak ve Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile görüşmelerde bulunup nasıl bir katkı vereceğimizi belirleyeceğiz. Bu çalışmada Akçakoca dışındaki dinamiklere ulaşıp katkı vermelerini, bazı büyük firmaların sosyal projeleri belirleyip bunu Akçakoca İşletme Fakültesine kanalize etmenin yolunu bulacağız. Barınak konusunda bilimsel bir teknik kurulun incelemesi olmadan, hazırlanacak raporda neler olduğu bilinmeden yapılan tartışmaların doğru bulmuyoruz. Yerinin yanlışlığı ve ekolojik yapımıza çok olumsuz yansıması olduğunda hemfikiriz. Ancak bu aşamada çözümün ortak akıl ve uzman ekiplerce yapılacak çalışmalar sonucunda saptanması gerek. Kapsamlı bir inceleme yapılması için çalışmalarımız olacak" diye konuştu.
Fiziki yapılamalarının ve 2012 faaliyetleri ile çalışmaların sürdüğünü belirten Yaman "Belediye Başkanımız yenilenen eski belediye binasını Kent Konseyine tahsis edeceğini söylemişti. Yerleşim tamamlanması ile çalışmalarımız hız kazanacak. 6 Ay sonra bir değerlendirme genel kurulu ve 2013 çalışma programı hazırlanacak" açıklamasında bulundu.
Şehrin sosyal ve toplumsal yaşamına katkı veren her projenin çalışma gurupları yoluyla vatandaşa ulaştırıp alınan görüşleri bir rapor halinde Belediye Başkanlığına sunulmasının esas olduğuna dikkat çeken Yaman "Toplumun arzusuna göre projeler yeniden gözden geçirilerek uygulamaya konulur. Halkın fikirlerinin yansıması yaşadığı kente yansır. Kent konseylerinin kuruluş nedeninin temeli budur" dedi.
Basın mensuplarının görüş ve önerilerini dinleyen başkan ve yöneticiler "Sizlerin ve tüm kesimlerin önerilerini dikkate alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kentin gelişimi ve açılımı ile ilgili olarak profesyonellerin devreye sokulmasını sağlayacağız. Bütün sorunların çözümünde konusunda uzman kişilerden destek alacağız. Belediye ile dayanışma ve işbirliği içinde Akçakocalının istekleri ön plana alınarak çalışmaların yürümesini sağlayacağız" dediler.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.