SU VE KANALİZASYON İŞLERİNDEN CEVAP

SU VE KANALİZASYON İŞLERİNDEN CEVAP

Dünkü haber bültenimizde Yenitaşköprü?de yaşanan çevre katliamını gündeme getirmiş, Yenitaşköprüspor Kulüp Başkanı Mustafa Kalkan?ın, saha kenarına dökülen kanalizayon, açılan çukurlara atılan çöpler ve köpek ölülerinin gömülmesi konusundaki sitemine yer vermiştik. İşte o haberimize Belediye su ve kanalizasyon işleri müdürlüğünden cevap geldi.

 

 

Yenitaşköprü köyünde yaşanan çevre katliamını ekranlara taşıdığımız haberimizde, Yenitaşköprü sahasının yeniden gençlere kazandırılması için çalışma yapıldığını ancak, saha kenarına dökülen kanalizasyon atıkları ile, yine hemen sahanın yanında açılan çukurlara köpek ölülerinin gömüldüğüne ve kamyonetle getirilen çöplerin aynı kuyulara atıldığına yer vermiştik. Yenitaşköprüspor Başkanı Mustafa Kalkan?ın iddialarını da içeren haberimizin ardından onlarca yorum aldık. Özellikle gençlerin spora kazandırılması konusunda yapılan çalışmalara sekte vurulmasından rahatsız olan vatandaşlar , bu sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

 Haberimizin ardından Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden açıklama geldi. "Sahanın kenarına kanalizasyon atıklarının döküldüğü" ifadesinin tamamen gerçeğe aykırı olduğu belirtilen açıklamada,

? Kanalizasyon ağının ya da eğimin yetersiz olduğu konut veya işletmelerden vidanjörle çekilen atıksular, haberdeki ilgili fotoğrafta dikkatli bakıldığında görülebilecek olan kanalizasyon bacasına verilerek, Düzce Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'ne, arıtılmak üzere iletilmektedir. Atıksular saha kenarına ya da farklı bir araziye değil, arıtma tesisine en yakın ve yerleşime en uzak olan kanalizasyon bacasına dökülmektedir.? Denildi.

Yenitaşköprü sahası yanına kanalizasyon döküldüğüne dair  vatandaşın iddialarının gerçek olmadığı belirtilen açıklamada, ? Vidanjörlerin atıksuları kanalizasyon bacasına dökmesi durumu sadece bizim Atıksu Arıtma Tesisimize özgü bir durum değildir. Uzun zaman çekilmeyen foseptik içeriğindeki katı maddeler ve benzeri içeriğin, bahse konu bacadan tesise kadar olan mesafeden parçalanarak tesis giriş ünitesine dahil olması amaçlanmaktadır.? Denildi.  

                    

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.