FİYAT REVİZE EDİLECEK Mİ ?

FİYAT REVİZE EDİLECEK Mİ ?

Serbest piyasada 7 lira seviyelerine kadar düşen fındık fiyatlarına karşı hamle yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nın çözümleri, serbest piyasa fiyatlarını yine etkilemedi. Üretici birlikleri fındık fiyatının revize edilmesini veya kademeli fiyat uygulamasına geçilmesini talep etti.

 

BAKANLIĞIN DÖRT HAMLESİ BOŞA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta serbest piyasada fındık fiyatlarının 7 lira 85 kuruşa kadar düşmesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nı harekete geçirdi. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, arka arkaya yaptığı açıklamalarla düşen fiyatlara yönelik Toprak Mahsulleri Ofisi?nin alım kriterlerinde revize yapıldığını açıklamıştı. Bu kapsamda bakanlık; çürük oranını yüzde 3?ten yüzde 5, çatlak oranını yüzde 2?den yüzde 7?ye çıkartmıştı. Bakan Fakıbaba son yaptığı açıklamasında ise 40 randımanın altında olan fındıklar dahil, üreticilerin elindeki tüm fındıklara talip olduklarını ifade etmişti.

 

ÜRETİCİ BİRLİKLERİNİN BEKLENTİSİ REVİZE

Bakanlığın yaptığı bu hamleler ile birlikte sancılı bir sezon geçiren fındık üreticilerinin umutları yeniden kabardı. Bakanlığın müdahalesinin serbest piyasa fiyatlarını hareketlendireceğini bekleyen üreticilerin hayalleri yine suya düştü. Açıklamalardan önce 7 lira ile 8 lira arasında işlem görmeye devam eden fındık fiyatları yerinde saydı. Tüccarlardan borç para alan üreticiler ise TMO?nun 10 liraya fındık aldığı yerde tüccarlara mahkum bırakıldı. Üretici birlikleri ise hükümete seslenerek; fındıkta fiyatın revize edilmesini veya kademeli fiyat uygulamasına geçilmesini talep etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.