ULUSLAR ARASI ÇOCUK HAKLARI KONGRESİ BAŞLADI

ULUSLAR ARASI ÇOCUK HAKLARI KONGRESİ BAŞLADI

Uluslararası Çocuk Hakları Kongresi Açılış programı Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, sosyal yardımlardan yararlanan en önemli kitlenin çocuklar ve eğitimleri olduğunu söylerken, eleştirilere cevap verdi, ?meseleyi kömür dağıtma konusuna getirenleri de bu konuda doğru bilgi vermeye davet ediyorum? dedi.

 

 

Açılışa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay,  Düzce Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, kurum ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım,  ilk kez Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongre ile üç yıldır aralıksız sürdürdükleri Çocuğun Gözünden Çocuk Hakları Çalıştaylarını taçlandırmak ve savaş maduru, istismara uğrayan ve mülteci konumundaki çocukların haklarını tüm dünyaya duyurmak istediklerini ifade etti.

Program, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit?in konuşmalarıyla devam etti. Dünyada sevgi görmenin, eğitim almanın, barınma ve korunmanın her çocuğun olmazsa olmaz hakkı olduğuna işaret eden Murat Yiğit, bu temel hakların her çocuğa ayrım gözetmeksizin uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Devletin sosyal yardımlarında en önemli desteği çocukların aldığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, ? Biz öyle bir kültürden geliyoruz ki Hazreti Peygamberin (sav) torunları ile ilişkisine dikkat edin. Hutbede iken ve Rabbine yöneldiği anda bile torunları ile çocuklar ile oynamasını unutmayın.? Dedi.

 1.4 milyar liradan 32 milyar liraya yükselen sosyal yardımların ulaştığı en önemli kitlenin çocuklar ve eğitimleri olduğunu söyleyen Karabay, meseleyi kömür dağıtma konusuna getirenleri de bu konuda doğru bilgi vermeye davet etti.

Karabay, ? Bizim dönemimizde çocuk oranı yüzde 46 iken bugün bu oran yüzde 29. Yani zannedildiği gibi değil. Artık genç bir nüfusa doğru gitmiyoruz. Taze fidanlarımızın oranı giderek azalıyor o zaman yapacağımız bir şey var. Bu gelişmiş ülkelerin klasik durumudur. O zaman bu çocukları çok iyi yetiştireceğiz. Niteliklerini arttıracağız. Bu çocuklara kendi dilimizi öğreteceğiz. Kendi dilimizin kavramları ile tefekkürü öğreteceğiz. Aksi takdirde kendi dilimizde kendi medeniyetimizi kuramazsak bu topraklarda bizi tutmazlar. Son zamanlarda yaşadığımız olayların siz sadece uluslar arası ilişkilerin, mücadelenin klasik bir örneği mi zannediyorsunuz. O yüzden bizim çocuklarımıza yönelik bu programı çok önemsememiz lazım. Kendi dilimizden tespitler, kendi dilimizde tezler, kendi dilimizde uygulamalar bekliyoruz. Umuyorum ki bu çalışma gerçekten faydalı olur? ifadelerini kullandı.

Karabay?ın konuşmasının ardından Vali Zülkif Dağlı kürsüye çıktı. Uluslararası Çocuk Hakları Kongresinin üç gün süreceğini ifade eden Dağlı , bu tür bilimsel faaliyetlerin önemine değindi.

Dağlı, ? 2015 yılında birazda yerel bazda başlayan bu çalışma artık bu yıldan itibaren uluslar arası çalışmalar ile daha anlamlı hale gelecek. Bu 3 gün boyunca çok önemli bilimsel faaliyetler var. Örneğin 3 tane konferans, 18 tane oturum ve 100 tane bildiri sunulmak üzere bunlar daha sonra kitaplaştırılacak ve uluslar arası arena da araştırmacıların ve uygulamacıların hizmetine sunulacak. Çocuk hakları denildiği zaman çocuk işçiliğinin önlenmesi çocuk istismarı ve şiddetinin önlemesi, yaşam şartlarının iyileştirilmesi roman çocuklarına yönelik yaşam şartlarının iyileştirilmesi buna benzer çalışmaların tamamını kapsıyor. Çocuklarımıza karşı olan bu ilginin şefkatin, eğitim şartlarını iyileştirilmesini ve onlarında sosyal hayata katılmalarını sağlamak için bu tip bilimsel faaliyetlerinin çok büyük önemi var? dedi.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.