VALİ DAĞLI?DAN AÇIKLAMA

VALİ DAĞLI?DAN AÇIKLAMA

Vali Zülkif Dağlı, son günlerde emniyet ve jandarma görevlilerine karşı yapılan agresif tutumun artmasından dolayı yaşananlarla ilgili bir açıklama yayınladı. Vali Dağlı açıklamada, Kamu görevlisinin görevini engellemeye çalışmanın suç olduğunu belirtti, polisleri görevlerini yürütürken daha hassas olmaya, vatandaşları da özveri ile gece gündüz demeden ilimiz huzuru için çalışan görevleri başındaki güvenlik güçlerine karşı yardımcı ve daha duyarlı olmaya davet etti.

 

 

Vali Dağlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Son günlerde basında da görüldüğü gibi görevini yapan emniyet ve jandarma görevlilerine karşı engelleyici ve agresif tutum ve davranışlar olduğu müşahede edilmektedir. Kamu görevlileri arasında, halkın can ve mal güvenliği yanı sıra haklarını korumakla yükümlü olan polislerimiz, çok önemli sorumlulukları yerine getirmektedir. İnsanların rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri, diğer insanlarla sağlıklı iletişim içinde olmaları güvenlik güçlerimize bağlıdır.

Kargaşa ve düzensizlikler, toplum hayatını tehdit eden unsurlardır. Bireylerin güven içinde yaşaması için polise daima ihtiyacımız vardır. Polislerimiz zaman zaman yapmış oldukları iş ve sorumlulukları nedeni ile çeşitli tehlikeler ve zorluklarla karşı karşıya kalabilmektedir. Ancak polislerimiz çoğu zaman canlarını hiçe sayarak görevlerini yürütmektedir. Güvenlik güçlerimizin olmadığı toplumda ne adalet ne de huzur olmayacaktır.

Son günlerde, görevleri esnasında polislerimiz ve vatandaşlarımız arasında hoş olmayan davranışların yaşandığı ile ilgili olarak yerel basınımızda haberler yer almaktadır.

Kamu görevlisinin görevini engellemeye çalışmak suçtur. Bu itibarla polislerimizi görevlerini yürütürken daha hassas olmaya, vatandaşlarımızı da özveri ile gece gündüz demeden ilimiz huzuru için çalışan görevleri başındaki güvenlik güçlerimize karşı yardımcı ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Devlet vatandaşı için vardır. Ayrıca sorunların ancak işbirliği içerisinde çözümleneceği de unutulmamalıdır. Tüm konularda olduğu gibi bu konuda da Valiliğimizce gerekli tedbirler alınmaktadır.

Görevi başındaki tüm güvenlik güçlerimize başarı ve kolaylıklar diliyor, vatandaşlarımıza da aileleri ile birlikte huzurlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.