GÖĞÜS AĞRILARINI GEÇİŞTİRMEYİN

GÖĞÜS AĞRILARINI GEÇİŞTİRMEYİN

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Mustafa Erdal, kalp rahatsızlıkları konusunda merak edilenleri cevapladı, önemli uyarılarda bulundu. Erdal, ne çeşit göğüs ağrılarında kardiyolağa başvurulması gerektiğini anlattı.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Mustafa Erdal, günlük hayatta, kardiyoloji uzmanına gidilmesi gereken hastalıkların başında göğüs ağrıları geldiğini söyledi, ancak bu ağrıların tamamının kalp ile ilgili olacağına dair bir kaide olmadığını vurguladı. Erdal, göğüs ağrıları, çarpıntılar, nefes darlığı ve bacak damarlarındaki rahatsızlıklar için kardiyoloji uzmanına görünmek gerektiğinin altını çizdi.

Erdal, ? Her göğüs ağrısı kalp ile alakalı olmayacağı gibi, her kalp ağrılarının bir kısmı da göğüste veya kolda olacak diye bir kaide yoktur. Genel olarak, alt dişlerden göbek deliğine kadar olan ağrılar kalple ilgili olabilir. Tabi ki bu bölgedeki her ağrı kalp ile ilgili olacak diye bir şey yok. Göğüs ağrılarının eforla ilişkili olanları, yani yürürken veya merdiven çıkarken gerçekleşen ağrılar, dinlenince geçiyorsa çok yüksek ihtimal ile kalp ile ilişkilidir. Bu durumda gecikmeden kardiyolojiye gidilmesi gerekir.? Dedi.

Kalp rahatsızlıklarında kadınların erkeklerden daha şanslı olduğunu vurgulayan Erdal, risk faktörlerini sıraladı.

Erdal, ? Bir göğüs ağrısının kalple ilişkili olma riskini arttıran faktörler vardır. Bunlardan bir tanesi erkek olmaktır. Bu konuda bayanlar biraz daha avantajlılar. Erkeklerde 45 yaşını geçmiş olmak, bayanlarda ise 55 yaşını geçmiş olmak veya menopoza girmiş olmak. Diyabetik olmak, kronik böbrek hastalığı bulunması, sigara içiyor olmak. Fazla kilolar, sınırda bir diyabet, yüksek kolesterol bunlara genel olarak metobolik sendrom denebilir. Bu çeşit risk faktörlerinin kümelendiği bir insanda, göğüs ağrıları eforla bir ilişki göstermese bile, bir kardiyoloji uzmanına danışılmasında, bir takım tetkiklerin yapılmasında fayda vardır.? Şeklinde bilgi verdi.

Erdal, göğüs ağrısının bazen  bir baskı, yanma , bir mengene ile sıkıştırılıyormuş hissi ya da göğsüne ağır birisi oturuyormuş gibi bir his ile tarif edilebileceğini de belirtti.. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.