ERDAL: BEKLEMEYE VE RANDEVUYA GEREK YOK

ERDAL: BEKLEMEYE VE RANDEVUYA GEREK YOK

Ultrason, tomografi, MR, hangi hastalardan istenir? Bu cihazlar ne kadar güvenilir ? Bu soruların cevabını Düzce Özel Çağsu Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Haydar Hüseyin Erdal?dan aldık.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Haydar Hüseyin Erdal, radyoloji konusunda yapılan çalışmaları anlattı, özel durum olmaması halinde hastanede tetkiklerin 24 saat içinde raporlandırıldığını söyledi.

Erdal, ?Genel tetkikler, kaliteli ekip ve cihazlar tarafından gerçekleştiriliyor. Tabi özel olmanın şartı hastayı bekletmemektir. Ultrason, Tomografi, MR, Röntgen Mamografi gibi tetkiklerimiz var. Hastalarımızı bekletmeden ve randevu vermeden kısa zamanda bu tetkikleri gerçekleştirebiliyoruz. Özel bir durum olmaması halinde 24 saat içinde işlem gerçekleştiriliyor. Hazırlık gerektiren bazı tetkikler olabilir. Hastanın aç veya idrara sıkışık gelmesi gerekebilir. Bu gibi durumlar dışında tetkikler aynı gün çekiliyor ve 24 saat içinde raporlandırılıyor.? Dedi.

 MR ve tomografi?nin kesitsel görüntüleme sistemi olduğunu belirten Erdal, halkın iki cihazın da  radyasyon verdiğini düşündüğünü söyledi, MR?ın daha güvenilir bir tetkik olduğunu vurguladı.

Erdal, ?İnsan sağlığı için alacağı, faydası zararından fazla olacak durumlarda doktor hastası için radyasyon içeren tetkikleri isteyebilir. Bu tamamen hastanın menfaatinedir. MR konusunda daha rahat olunabilir. Özel halleri dışında MR tetkiklerine korkmadan girebilirler.? İfadelerini kullandı.

Röntgen ve temografik tetkiklerin ihtiyaç halinde istendiğini belirten Erdal, her gelen hastadan her zaman istenmediğinin altını çizdi.

Erdal, ? gerekli durumlarda istenilen tetkikler içleri rahat olsun. Kümülatif etki denen bir durum vardır. 20-30 yıl boyunca alınan bir doz da etkili olabilir. Bunu kimse bilemez. Zaten klinik doktorları tarafından, mümkün olduğu kadar, hastaya daha az zarar verecek tetkikler istenir. Siz bütün vücudunuza röntgen çektirmek isteseniz de doktor bunu yazmaz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.