VALİ DAĞLI: VAKİT KAYBEDİYORUZ

VALİ DAĞLI: VAKİT KAYBEDİYORUZ

Eski sanayi sitesinin taşınması ile ilgili olarak, ?günden güne vakit kaybediyoruz? diyen Vali Zülkif Dağlı, projenin hızlanması gerektiğini söyledi, dönüşüme başlamak ve hızlandırmak için ? depar atmamız lazım? dedi.

 

 

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan eski sanayi sitesinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak  henüz çalışmaların başlamaması Vali Zülkif Dağlı?yı harekete geçirdi.

Vali Dağlı başkanlığında bugün yapılan toplantıda sanayi sitesinin taşınması konusu masaya yatırıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Dursun Ay, eski ve KSS kooperatifleri, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nuan Kartal ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Vali Zülkif Dağlı toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü?nün projesi olan eski sanayilerin şehir dışına taşınması konusunda ilk 10 il arasında olan Düzce?nin geç kaldığı öz eleştirisinde bulundu, harekete geçen bazı illere yetişmek için ? depar atmamız gerekiyor? dedi.

Vali Dağlı, Küçük Sanayi Sitemiz taşınma durumunda. Günden güne vakit kaybediyoruz. Bununla ilgili son durumu, neler yaptık, planlamamızı nasıl yaptık, milli emlak bu işin neresinde, sanayi kooperatifimiz, belediye başkanlığımız, taşınacak olan sanayi kooperatifimiz bu işin neresinde olacak bunlarla ilgili son bir durum değerlendirmesi yapmak istedik. Hızlanmak durumundayız. Bu Sayın Bakanımızın projesi bilindiği gibi. Düzce, bu projenin en hızlı gitmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bu manada işlerimizi biraz daha hızlandırmak zorundayız, 10 tane ilimizde başlamıştı, protokolleri imzalayan iller var benim duyduğum Sivas ve birkaç tane daha il olmak üzere. Bizim depar atıp bu arayı kapatıp işimize bir an önce başlamamız lazım. Hızlıca kazmayı vurmamız lazım. Dönüşümü hızlandırmamız lazım. Hem buradaki sanayicilerimizin sıkıntıları var, hem diğer alanda boş dükkanlar var, buradan gidecek olanlar var, çevredeki sanayi var. Hepsiyle ilgili adım adım çözmek durumundayız.? Dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.