MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Düzce Belediye Meclisi bu akşam olağanüstü toplandı. Gündemin tek maddesi Belediyenin kredi talebiydi. Başkan Dursun Ay belediyenin özellikle zor durumda olan müteahhitlere ve piyasaya borçlarını ödemek için kredi çekildiğini söyledi.

 

 

Kasım ayı birleşimlerini tamamlayan Belediye meclisi bu akşam tek maddelik gündemle olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında toplanan mecliste gündemin tek maddesi, belediyenin teminat mektubu karşılığında kamu veya özel bankalardan kredi talep etmesi için meclisin Başkan Dursun Ay?a yetki verilmesiydi.

Okunan gündem maddesinde , yapılandırma kanununa istinaden, yapılandırılmış borçların ertelenmesiyle, önümüzdeki günlerde belediye alacağı ve İller Bankası paylarında önemli oranda düşüş meydana geleceği düşünüldüğünden, piyasadaki daralma ve gelir düşüşü nedeniyle belediyenin piyasa ödemelerinde zorluk yaşamaması için iller bankasından alınacak teminat mektubu karşılığında kamu veya özel bankalardan 8 milyon 900 Bin TL kredinin kullanılabilmesi için Başkan Dursun Ay?a yetki verilmesi talep edildi.

Başkan Dursun Ay kredi talebinin zor durumda olan müteahhitlere belediyenin borçlarını ödemesi amacıyla kredi talep edileceğini söyledi, Gündem maddesi üzerine MHPli meclis üyesi Eyüp Topçu söz aldı ve belediyenin borcunu sordu. Başkan Ay soruyu cevapladı, tasarruf tedbirleri alındığını söyledi.

Topçu, ? Biz 3,5 senedir devamlı kredi kullanıyoruz, bu belediyenin geliri ne kadar gideri ne kadar, biz 1,5 senemiz kaldı, bir dahaki belediye meclisine ve belediye başkanına dünya kadar borç bırakıyoruz. Şimdiden ellerini bağlıyoruz.Biz belediyenin gelirlerini artırıcı sistem bulsak da krediye gerek duymasak olmaz mı.? Dedi.

MHPli üyelerin reddettiği teminat mektubu karşılığında kredi talebi oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.