DÜZCE’DE YAZ SPOR OKULLARI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

DÜZCE’DE YAZ SPOR OKULLARI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

 Bu sene bin 200 çocuk ve genç yaz spor okullarına kayıt yaptırdı. 

Düzce Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl çocuklar ve gençlerin hem sosyal hem de sportif açıdan kendilerini geliştirmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılmaları ve yaz tatilinde spor yaparak geçirmeleri amacıyla açılan yaz spor okullarına yapılan katılım yüzleri güldürüyor. 14 branşta verilen kurslara bin 200 öğrenci kayıt yaptırarak Düzce'de çocukların ve gençlerin spora olan büyük bir spor açığının kapatılacağının sinyali veriliyor. Her gün yeni kayıtların alındığı yaz spor okulları sayesinde çocuklar hem spor yapıyor hem de sosyal anlamda yaşıtları ile kaynaşıyor.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bu sene yoğun ilginin olmasından dolayı Hizmet binası dahil olmak üzere tüm tesisler tam kapasiteli olarak çalışırken, tesislerde bir spor branşı biterken diğeri başlıyor. Öte yandan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran'ın çabası ile yaz aylarında boş duran okul spor salonları da yaz spor okulları için tahsis edildi. Böylece bazı spor branşlarının kapatılması yerine daha da hızlı bir şekilde çalışması sağlandı.
YÜZDE 600 ARTIŞ
Geçtiğimiz senelerde yaz spor okullarına katılımın çok düşük olmasına rağmen bu sene yüzde 600'ün üzerinde bir artışın olduğu 2012 senesinde yüzler gülüyor. Yaz spor okullarında son verilere göre atletizm 47, badminton 78, basketbol 156, boks 5, cimnastik 93, dağcılık 2, güreş 66, herkes için spor 1, judo 86, karate 213, masa tenisi 13, satranç 3, taekwondo 72, tenis 94, voleybol 71, yüzme 216 olmak üzere toplamda bin 236 kursiyer ile çalışmalarına devam ediyor.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, " Gençlerimizin çocuklarımızın spor yapmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onların spor kültürü ile yoğrularak kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan kurtulmalarını sağlıyoruz. Bu sene katılım da çok yüksek oldu. Her sene daha önce elde ettiğimiz sayıdan fazlasını yapacağız. Başta Valimiz olmak üzere velilerimize, cami hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.