ÖĞRENCİLERDEN SÜRÜCÜLERE UYARI

ÖĞRENCİLERDEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Düzce?deki bazı duyarsız sürücülerin engelli yollarına yaptığı parklanmalara bu kez öğrenciler el attı. Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği desteği ile  Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından sosyal farkındalık yaratmak amacıyla "Park Etme Fark Et" adı altında bir etkinlik gerçekleştirildi. 

 

 

Öğrenciler etkinlik kapsamında Düzce merkezdeki caddelerde kaldırım, yaya yolu ve engelli rampalarına park eden araçların camlarına uyarıcı broşürler bıraktı.

Etkinliğe katılan Sosyoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Kübra Turan amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizerek ?Bu etkinliği insanları bilinçlendirmek adına yapıyoruz. Düzce Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği ve  Düzce Üniversitesi?nin desteği ile sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinlik. Kaldırımlara, yaya yollarına, engelli rampalarına park eden insanları bilinçlendirmek istedik. İnsanların haklarını ihlal eden kişileri uyarmayı amaçladık? dedi. 

Özellikle engellilerin yanlış parklar neticesinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Turan şöyle konuştu: ?Özellikle engelliler çok ciddi sorun yaşıyor. Bu konu üzerine detaylı bir araştırma yaptıktan sonra bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. Görme engelli bir bireşy kendi alanına park edilen bir aracı görmeye biliyor. Yada görme engelliler için düzenlenen alanlara direk dikilebiliyor. Engelli rampalarının önüne park edilen araçlar sorun çıkartıyor. Özellikle bebek arabası kullanan bayanlar bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Aslında engel zihinlerde.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.