ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

Görme engelliler kitapları,  Düzce Üniversitesi öğrencilerinin seslerinden dinleyecekler. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin oluşturdukları sesli kitaplar Milli Kütüphaneye verilerek görme engellilerle buluşacak.

 

 

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri  görme engelli çocukların gözü olacak. Öğrenciler sosyal sorumluluk projesi kapsamında seslendirdikleri kitapları, görme engellilerin erişimini sağlamak için kütüphanelere verecek.

Proje sorumlusu, Düzce Üniversitesi Eğitim fakültesi Türkçe Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tayyibe Eken, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Sesli Kitap oluşturmaya çalıştıklarını söylerken, görme engelliler için öğrencilerin kitap seslendirdiklerini belirtti.

Eken, ? Projenin amacı görme engellilerin de kitaplara erişimini sağlamak. Her öğrencimden birer kitap seslendirmelerini ya da en azından ortak bir kitabı seslendirebilmelerini istemiştim.Onlar da çok sevdiler ve devam ettiler. Şimdiye kadar 10?dan fazla kitap seslendirdiler. Projemiz bitti ama seneye de devam etmek istiyorlar. Kütüphanelerle görüşmelerimiz sürüyor. Önce Düzce Üniversitesi Kütüphanesine vereceğiz kitapları sonrasında Milli Kütüphane?nin Konuşan Kitap birimine vermek istiyoruz. Oradaki prosedür biraz uzun sürüyor.? Dedi.

Bu anlamlı projeye katkıda bulunan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri ise, bu projeden duydukları heyecanı dile getirirken, görme engellilere faydalı olacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.