ŞİİRLERDEKİ ATATÜRK

ŞİİRLERDEKİ ATATÜRK

 

Üniversitemiz konferans salonunda 16 Kasım 2011 tarihinde(dün) düzenlenen konferansa Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu,  Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,  Prof. Dr. İsmail Ercan, Öğretim Elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sivrikaya Şerifoğlu; "Cumhuriyetimizin kurucusu, Ülkemizin kurtarıcısı büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde şiirlerle anacağız. O'nu her an minnetle, şükranla, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Yaşadığımız her an bu güzel ülkede bu özgür, demokrat, laik hukuk devletinde böyle etkinlikler bizi tekrar geçmişe götürüp Cumhuriyetimizin ve Türk Devrimlerinin hangi koşullarda yapıldığını hatırlamamıza vesile oluyor. Osmanlının iki yüz yılı aşkın batılılaşma çabaları, Namık Kemal gibi hürriyet şairlerinin yarattığı iklimi, özgürlüklere, daha halka inen bir alfabeye, iletişimin güçlü olduğu bir yönetim tarzına özlem duyan Osmanlı Aydınlarını anlayabilmek için o dönemki tarihimizle ilgili durmadan okumalıyız. Farklı kaynaklardan okumalıyız. Eğer okumazsak geçmişimizi bilmezsek bugünü yorumlayamayız gelecek de kuramayız ancak nehirde akan bir yaprak gibi başkalarının kurduğu dekorlar yanında akar, sürüklenir gideriz. Geleceği kurabilen kuşaklar geçmişini bilen ona sahip çıkabilen kuşaklardır."ifadelerine yer verdi.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun ardından sunumunu gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Genç ise konuşmasında Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Ordusunun fedakârlığından, Atatürk'ün Türk Milletine duyduğu güveni anlatan şiirler olduğundan, şairlerin Kurtuluş Savaşı döneminde Atatürk'ün çeşitli yönlerini anlatan şiirleri bulunduğundan bahsederek, şiirlerden örnekler sundu.

 

Yaklaşık bir saat süren konferans Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu' nun Prof. Dr. İlhan Genç'e plaket vermesi ile son buldu.

Düzce-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.