SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

9 Şubat sigarayı bırakma günü dolayısıyla İlk Adım Merkezinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.

 

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 Şubat sigarayı bırakma günü dolayısıyla İlk Adım Merkezinde bir etkinlik düzenlendi. Vali Zülkif Dağlı?nın da katıldığı etkinlikte, sigaranın zararları anlatıldı ve Düzce?de hizmet veren sigara bıraktırma merkezleri hakkında bilgi verildi.

Vali Zülkif Dağlı, Bağımlılıkla ilgili çalışmalarda  sigaranın da bağımlılık maddesi olarak ana basamak olduğunu söyleyerek, öncelikle çocuklara örnek olan kişilerin sigara içmemesi gerektiğini vurguladı.

Vali Dağlı, ? İki hastanemizde sigarayı bırakma merkezimizde ferdi olarak yapılan çalışmalar çok önemli. Yüzde yüz başarı sağlanabiliyor. Sigarayı bıraktırma adına İşyerlerine dönük çalışmalarımız var. Pakmaya?da bu çalışma başladı, Görür Çekyatla devam etti, birkaç gün önce de Endmaksan firmasıyla sözleşme imzaladık. Çok büyük sanayi tesislerimizden bu yönde talepler var. Standard Profil gibi. Kuruluşlarımızdan da böyle talepler gelirse Sigarayı bıraktırma oranımızı yükseltmiş olacağız. Sağlıkçılarımızdan başlamak üzere eğitimciler, örnek olabilecek herkes, bir baba da anne de çocuğu için örnek, kendimize de bakmak suretiyle sigarayı bırakmamızın gelecek sağlıklı  nesiller adına çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.? İfadelerini kullandı.

Sigaranın görülen bir çok kanser vakasının baş nedenini oluşturduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Selim Akdemir, Düzce?de 2 sigarayı bırakma merkezi olduğunu, bu merkezlere bugüne kadar 3 bin hasta başvurduğunu, 1900 hastanın sigarayı bıraktığını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.