ALMAK MI SATMAK MI DAHA KARLI?

ALMAK MI SATMAK MI DAHA KARLI?

Altın fiyatları aldı başını gidiyor. Çeyrek altın 264 lirayı gördü. Peki bu günlerde altın almak mı satmak mı karlı. Eskisi gibi yastık altı yatırımı olmaktan çıkan altındaki son durumu uzmanına sorduk.

 

 

Son aylarda yükselen fiyatları artık altını yatırım aracı olmaktan çıkardı. İnsanlar konut ya da dövize yönlenirken, en çok satın alınan çeyrek altında tahtını gram ve gramın yarısına bıraktı.

Döviz bürosu ve kuyumcu dükkanı işleten Ragıp Gökesaoğlu, altının bugünkü fiyatlara bakıldığında artık güvenli bir yatırım aracı olup olmadığını değerlendirdi. Çeyrek fiyatının 264?ü görmesi dolayısıyla halkın arık gram ve gram yarısını tercih ettiğini söyleyen Gökesaoğlu, yastık altı altın yatırımının da azaldığına dikkat çekti.

Gökesaoğlu, ? Altın şu an biraz yüksek. Piyasanın son zamanlardaki en yüksek fiyatları. Dünya?daki gelişmeler ve savaştan dolayı biraz yüksek, yani normalin üzerinde. Çeyrek altın 264 lira, eskisi gibi alamıyorlar. Genelde gram ve gramın yarısını alıyorlar. Buda altına olan ilgiyi biraz azalttı. Bu sürecin geçeceğini düşünüyoruz. Altın piyasası durgun su şu son zamanlarda. Yatırımı altın olanlar konut ve araba alacakları zaman altınlarını satıyorlar. Eskisi gibi altını yatırım amaçlı alıp yastık altına koyanlar azaldı. Düğünlerde 5 bilezik alanlar şimdi 3 bileziğe düştü. Ya da işçiliği daha az olan altınları tercih ediyorlar.? Dedi.  

Bunun dünyada altın onsunun yükselmesinden kaynaklanan bir olay olduğunu söyleyen Gökesaoğlu, parası olanın altın ya da dolar ile değerlendirebileceğini, ancak piyasaların çok oynak olduğunu söyleyerek, ? insanların aklına girmemek lazım? dedi.

Altın fiyatlarının sürekli değiştiğini söylerken, insanlara fuzuli masraflardan kaçınmaları uyarısında bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.