KGB HASTALIKLARINI ANLATTI

KGB HASTALIKLARINI ANLATTI

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Oprt. Dr. Kadir Fırat,  kulak burun boğaz hastalıklarını anlattı, her insanın yaşadığı sinizüt, horlama ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıkların kaynakları konusunda bilgi verdi.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Oprt. Dr. Kadir Fırat televizyonumuzda yayınlanan Sağlık Rehberi programına konuk oldu.

Programın ilk bölümünde burun estetiğinden söz eden Fırat, burun şeklini genetik kadar buruna çok ellemenin de etkilediğini söylerken, her beğenilmeyen burnun estetik ameliyatla değiştirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Sinüzit hastalığını herkesin geçirdiğini vurgulayan Fırat, vücut direnci, burnu ve sinüs yapıları normal olan bir insanın hastalığı ilaçsız atlatabileceğini belirtti.

Fırat, ? Hiç ilaçsız yüzde 40, 50 oranında geçer. Sinüsler kendi kendine bu sorunları hallederler ama çok sık enfeksiyon olması veya enfeksiyonu bu kadar çok sık geçirmesine rağmen ilaç kullanmayan insanlarda kronikleşmiş sinüzit oluşuyor. Kronikleşmekten kastımız, artık orada yapısal değişiklikler oluşuyor, kistik hastalıkların oluştuğu, sinüslerin havalanmasının bozulduğu, orada kalıcı enfeksiyon tablosunun oluştuğu bir hastalık. Bu hastalık sıklıkla ilaçlara cevap vermiyor. Artık sinüsler o kadar çok hasar görüyor ki, bu hastalar sonunda kulak burun boğaz uzmanına geliyorlar. Biz onlara görüntüleme yöntemleri ile bakarak hastalığı çözmeye yönelik bir takım girişimlerde bulunuyoruz.? Dedi.

Bir çok insanın sorunu olan horlamanın burun içindeki bir yapının hava akımına karşı hareketten kaynaklandığını  söyleyen Fırat, bu hareketi yapan etkenleri ise şöyle anlattı:

?Mesela burun içindeki polipler olabilir, konka dediğimiz yapılarda esneklik ve aşırı sarkma olabilir, daha sık gördüğümüz şey, küçük dil dediğimiz şeyin aşırı sarkık olması, damağın sarkık olması, dil kökünün aşırı derecede kalın olması, bunların hepsi hava direncine karşı yeterince kuvvetli olmadıkları için salınım hareketi yaparlar ve de bu horlama sesinin çıkmasına yol açar. Hangisinin yaptığına sadece muayene ile karar verilir.Muayene ile oradaki esnek dokunun tespit edilerek tanımlanması gerekir.?

Geniz eti ile bademcik arasındaki farkın yerlerinde olduğunun altını çizen Fırat, savunma fonksiyonu olan geniz etine tamamen solumayı tıkadığı, kuru öksürük rahatsızlıklarına yol açtığı zaman müdahale etmek gerektiğini vurguladı.  

Geçmeyen kulak çınlamalarının sadece kulak rahatsızlıklarından kaynaklanmadığını belirten Fırat, kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon, vitamin eksikliği, stres, boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların da çınlama yapabileceğini söyledi. Çınlamanın hastalık değil bir hastalığın belirtisi olduğuna dikkat çekti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.