GREVDE 12. GÜN

GREVDE 12. GÜN

Düzce?de faaliyet gösteren İTO Kilit fabrikası ile Türk Metal arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle başlayan grev 12.gününde.  Fabrika önünde grev çadırı kuran işçilere MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz ve STK temsilcilerinden destek geldi.

İTO Kilit Fabrikası önünde grev çadırı kuran işçilere destekler de sürüyor. Geçtiğimiz Ekim ayında İTO Kilit fabrikası ile Türk Metal arasında başlayan görüşmelerin tıkanması üzerine 26 Ocak?ta grev kararı alınmış, anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 23 Şubat?ta greve çıkmıştı. Çok sayıda kadın işçinin de bulunduğu fabrikada işçiler 12 gündür grevi sürdürüyor.

Günlerdir fabrika önünde kurdukları çadırda haklarını arayan işçilere bir destekte MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz?dan geldi.

İşçilerin fabrika önünde kurduğu çadırı ziyaret eden Yılmaz, işçilerin sendikal haklarını kullandıklarını söyleyerek ?İşçi kardeşlerimiz sendikal haklarını kullanıyorlar. Bu onların en doğal hakkı. İnşallah tez zamanda her iki tarafın sağduyulu yaklaşımı ile bu sorun çözüleceği kanaatindeyim? ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman ve yönetim kurulu üyeleri ile, Eğitim İş İl Temsilcisi Hüseyin Arslan ve  Petrol İş Sendikası Standard Profil İş Yeri Temsilcileri de bu süreçte İTO kilit emekçilerine destek verdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.