BASINA SUNUM YAPILDI

BASINA SUNUM YAPILDI

Sokak hayvanları geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin basına tanıtılması amacıyla bir sunum yapıldı. İl Özel İdare Sanat tasarımcısı Dilek Çavuş yaptığı tanıtım sunumunda, merkezin Düzce için çok gerekli bir proje olduğuna dikkat çekti, merkezin işleyişi, amacı ve faydaları hakkında bilgi verdi.

 

Kabalak köylülerinin karşı geldiği Sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezini basın aracılığı ile kamuoyuna tanıtmak ve merkezin gerekliliğini anlatmak amacıyla Valilikte bir sunum gerçekleştirildi. Projenin sunumunu, Özel İdare?de görevli sanat tasarımcısı Dilek Çavuş yaptı.

Çavuş sunumda, Subaşsı köyü sınırları içinde 566 dönüm bir orman arazisinin Valilik adına tahsis edildiğini söylerken, inşaat için ayrılan kısmın ise 16 dönüm olduğunu belirtti.

Çavuş, ? 3 bin 500 metrekarelik bir kapalı alanımız olacak, kafeteryalar, idari bina, ameliyathaneler, bakım üniteleri, karantina ve kuduz üniteleri, kanun gereği geçici bakım evlerinde olması gereken birimler de projemizde mevcut. Adı üzerinde geçici bakım merkezi. Düzce ili sınırları içerisindeki ilçelerimiz de dahil, sokak hayvanları toplanıp bakımevine getirilecek, ilk muayeneleri yapılacak. Hayvanın gebe veya bulaşıcı hastalığı olup olmadığı tespit edilecek, bütün kontrolleri gerçekleştirilecek,  daha sonra getirildiği ilçeye bırakılacak.? Dedi.

Hayvanların merkezde toplu halde tutulacağına dair yanlış anlaşılmalar olduğunu söyleyen Çavuş, bunun kanuna aykırı olduğunu, kaza ya da ameliyatlı olan hayvanın merkezde bir süre barınacağını dile getirdi.

Sokak hayvanları geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin faydalarından da söz eden Çavuş, öncelikle çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı ve sokak hayvanlarını sahiplenmelerini sağlamayı  amaç edindiklerini vurgularken, hayvanların yeni sahipleri kaynaşabileceği bir birim de olacağını dile getirdi.

Çavuş, ? Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların iyileştirilmesi ve popülasyonun kontrol altına alınabilmesi için bu proje ilimiz adına çok önemli. Malumunuz olduğu üzere ilimizde köpek popülasyonunda çok ciddi bir gelişme var. Sokakta hayvanlar çeteler halinde geziyor. Çok fazla saldırı var. Vatandaşlarımız bu durumdan çok rahatsız. Bu projeyle biz hemen bütün hayvanları sokaktan toplayacağız diye bir açıklama yapmıyoruz bu yanlı anlaşılmasın. Hem hayvanlar hakkına saygı gösterilerek üremesinin önüne geçilmemiş olarak ama aynı zamanda insana da saygı duyulup popülasyonun kontrolü sağlandığında sokaktaki hayvanlar için de vatandaşlar için de büyük bir sıkıntı ortadan kalkmış olacak.? Şeklinde konuştu.

Hayvanların dışarıya çıkmalarını engellemek için 16 dönümlük alanın tamamının çevresinin tel örgülerle kapanacağını söyleyen Çavuş, kameralı izleme sistemi de olacağını ve Avrupa standartlarında bir bakım merkezi olarak planlandığını belirtti.

Çavuş daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çavuş son olarak, merkez açılır açılmaz sokakta hayvan kalmayacağına dair bir düşünce doğmaması gerektiğini, 1 yıl sonra sonuçların daha net görülebileceğini ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.