18 MART'I BÖYLE KUTLADILAR

18 MART'I BÖYLE KUTLADILAR

Gölyaka Kuyudüzü mahallesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı düzenlendi. Gönülleri titreten programda, yaşı bir teyzenin İstiklal Marşı okunurken ayakta durma çabası ile bir askerin okuduğu şiir duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

 

 

Gölyaka Kuyudüzü mahallesi Muhtarı Halil Düzen ve Kuyudüzü Çevre Kalkınma Derneğince organize edilen , 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı protokol ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Programa,  Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş , Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Çimşir , Gölyaka ilçe jandarma Komutanlığı ve ilçe emniyet Müdürlüğü , ilçe milli eğitim Müdürü Ergin Taştepe , daire müdürleri, tüm siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Tören alanına dev bayrakla ve  ? Her Türk Asker Doğar, şehitler ölmez vatan bölünmez? sloganları ile giren çocuklar ve onlara eşlik eden minik asker büyük alkışla karşılandı.

Saygı duruşu ile başlayan programda  İstiklal Marşının okunması sırasında, rahatsız olmasına rağmen ayakta durmaya çalışan yaşlı bir kadının hali, İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkma  zahmeti ve saygısını göstermeyenlere ders verir nitelikteydi.

Gölyaka Müftülüğü tasavvuf musiki cemiyetinin ilahi dinletisi ile devam eden programda,  günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı Kuyudüzü Çevre Kalkınma Derneği Başkanı yaptı. Kuyudüzü muhtarı Halil Düzen de törene katılanları duygulandıran bir konuşma yaptı.

Bir askerin Çanakkale Zaferi ile ilgili şiiri okuduğu sırada duygulu anlar yaşandı, bir çok kişi göz yaşlarını tutamadı.

Program İlçe Müftüsünün şehitlerimiz için yapmış olduğu dualar ve şehitlerimizin ruhuna dağıtılan yemek ikramı ile son buldu .

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.