VALİLİK?TEN GENELGE

VALİLİK?TEN GENELGE

Düzce Valiliği tarafından yayınlanan genelge ile, suç ve suçlulara karşı mücadele kapsamında,  ateşli silah ve kesici alet bulunduran ve satanların 30 gün içerisinde kolluk birimlerine teslim edilmesi gerektiği bildirildi. Satışı ve üretimi yasak olan aletleri bulunduran ve satanlara cea uygulanacağı kaydedildi.

 

 

Düzce Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünce alınan karar uyarınca, Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanununda ?imalatı ve satışa sunulan, kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuzlu kama, boğma teli veya zincir muşta ile saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin dekoratif olarak dâhil satışının ve bulundurulmasının yasak olduğu bildirildi.

 Söz konusu aletlerin film, tiyatro gösterisi, askeri amaçlı vb. bir meslek ve sanatın icrasında kullanılacak olması durumunda üreticilerin ilgili Kanuna istinaden üretim izni alması? gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda Düzce Valiliğinin  kararı ile:

Satışı ve üretimi yasak olan aletleri bulunduranlar, 30 gün içerisinde, mülkiyetini kamuya geçirmek üzere Kolluk birimine teslim edecek. Satışı ve üretimi yasak olan aletleri teslim alan Kolluk birimi mülkiyetini kamuya geçirecek.

Satışı ve üretimi yasak olan aletleri bulunduran ve satanlara, işyerinin bulunduğu yerdeki yerel mülki amirliklerce, ceza uygulanacak.

Belirtilen hükümlere uyulmaması halinde, satışı yapan işyerinin faaliyeti Kolluk kuvvetleri  tarafından men edilecek ve tespit edilen uygunsuzluğun konusuna göre cezai ve hukuki işlem yapılacak.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.