44 PERSONEL EĞİTİM ALDI

44 PERSONEL EĞİTİM ALDI

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi 8-10  Mayıs 2018 tarihleri arasında toplam 44 Sağlık Personelinin katılımıyla Düzce?de de gerçekleştirildi.

 Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı  (NRP) Eğitimleri  yürütülüyor. Asfiksiden ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklanıyor.

Bu amaçla, Düzce İl Sağlık  Müdürlüğü, Halk Sağlığı Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde, doğum salonunda çalışan ve Yeni doğana yönelik girişimde bulunan Hekim ve  Sağlık Personeline doğum sonrası gerçekleşen fizyolojik olaylar, canlandırma basamaklarını gösteren akış çizelgeleri, canlandırmaya hazırlık aşamaları, doğum öncesi riskli durumlar ve yenidoğan canlandırmasında gerekli müdahalelerin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yeni doğan Canlandırma Uygulayıcı (NRP) Eğitimi  verildi.

08-09-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen  (NRP) eğitimine, Atatürk Devlet Hastanesi, Akçakoca Devlet Hastanesi, Düzce Ünv, Özel Çağsu Hastanesi ve 112 Başhekimliğinde görevli  19 Hekim ve 25 Sağlık Personeli olmak üzere toplam 44 kişi katıldı.

Eğitimde,  açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Op.Dr.İbrahim Özcan, Yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek bu eğitimler sayesinde Dünyadaki yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğini söyledi.

Özcan, ? Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm  yaşamı boyunca sürecek sonuçlar doğurmaktadır. Her yenidoğanın, yeterli ve doğru bakımı almaya hakkı vardır. Bu hak, doğum odasında uygun gereçlerin ve eğitimli sağlık personelinin her an hazır olması ile karşılanabilir''dedi.

3 gün süren Teorik ve uygulamalı yapılan NRP eğitimi sonunda değerlendirme sınavlarında başarılı olan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.