BU KUYRUK BAYRAMA ÖZEL

BU KUYRUK BAYRAMA ÖZEL

Türk insanının adeti bayramlarda konuklarına kahve ikram etmek. Ramazan Bayramının olmazsa olmazlarından kahve almak isteyen vatandaşlar da arife günü kuru kahvecilerde yoğunluk oluşturdu.

 

 

Ramazan Bayramı?nda misafirlerine kahve ikram etmek isteyen vatandaşlar, kuru kahvecilere akın etti. Arife günü kuru kahveciler belki de en çok satış yaptıkları günü yaşadı.

Sıcağa ve oruca rağmen bayram kahvesiz olmaz diyenler de, kahve alabilmek için uzun süre kuyrukta sıranın kendilerine gelmesini beklediler..

Taze çekilmiş kahvenin kokusu kahvecilerin önünden geçen vatandaşları da cezp ederken, Türk kahvesi bayram alışveriş listesinin en başındaki yerini korumaya devam ediyor.

Kuşaktan kuşağa geçerek 1943 yılından bu yana Düzce?de kuru kahve denilince ilk akla gelen İşbilen Kuru Kahve İşletmecisi Mehmet  İşbilen, bayram dolayısıyla yoğunluk yaşandığını söylerken,

İşbilen, ? Piyasaların durgun olması bayram neşesini etkilemedi. Halk için bir motivasyon oldu. Seçim atmosferinden de bunun bahanesiyle çıkılmış oldu. Bayamı yaşamak gerek. Çikolata, şeker ve kahveye yoğun talep var.? Derken, iyi bir kahvenin köpüğünden ve aromasından  anlaşılacağını söyledi.

İşbilen dışa verdiği kokunun da kahvenin kalitesini belli ettiğini vurgularken, güzel bir kahve yapmanın püf noktalarını da şöyle paylaştı.  

?2 çay kaşığı Türk Kahvesi, orta şeker isteğe bağlı atılır, soğuk suda pişirilerek yapılır.? Vatandaşların bilmedikleri yerden şeker ve çikolata almamalarını isteyen İşbilen, ucuz olacak diye özellikle çocuklarının sağlının tehlikeye atılmaması gerektiğinin altını çizdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.